Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
24.09.2020  18:39
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Duchovní pozadí II. svìtové války. Neuvìøitelné skuteènosti odhaleny!

Polo¾ili jste si nìkdy otázku, kde se v nìmeckém národì vzalo pøesvìdèení, ¾e je výjimeèný? ®e má nìjaké mimoøádné poslání? ®e má stát nad v¹emi národy svìta? Takové tu¹ení a pozdìji i pøesvìdèení se pøece nedá jen tak vymyslet. Musí mít nìjaký reálný základ.

A reálný základ skuteènì má. Je v¹ak duchovní. A v duchovním slova smyslu mìl být také uskuteènìn.

Duchovní rozmìr výjimeènosti nìmeckého národa ale nebyl Nìmci poznán a pochopen, a proto se v¹e obrátilo nesprávným smìrem. A sice, k domnìnce o vlastní nadøazenosti, na ní¾ bylo postaveno zvrácené právo zlikvidovat v¹echny ménìcenné a zaujmout jejich ¾ivotní prostor.

Z toho, co mìlo být velké, vzne¹ené, u¹lechtilé a pøiná¹ející v¹em národùm zemì po¾ehnání, se tedy nakonec stalo nìco obludné, zvrácené a nelidské, co pøineslo na¹í planetì váleèný konflikt apokalyptických rozmìrù.

Kde se stala chyba? Co se pokazilo?

Abychom to pochopili, bude tøeba zaèít jiným národem, který byl duchovnì povolán k velkým vìcem. A to byl národ ¾idovský. V nìm se mìl narodit Mesiá¹ a Spasitel svìta, k èemu¾ skuteènì do¹lo.

Av¹ak církevní vrchnost ¾idovského národa Mesiá¹e nepoznala a dala zavra¾dit toho, kdo se za nìj prohla¹oval, a koho uèení a zázraky potvrzovaly oprávnìnost jeho prohlá¹ení.

®idovský národ zavra¾dil Mesiá¹e namísto toho, aby pøijal jeho uèení, sna¾il se podle nìj ¾ít a pod vedením Je¾í¹e Krista se stal prvním národem svìta, ¾ijícím podle Slova Bo¾ího. Tímto zpùsobem by mezi v¹emi národy zemì zazáøil jako jasné svìtlo. A v¹echny národy by ho následovaly. Tak se mìl stát z národa povolaného k velkým vìcem národ vyvolený, který dokázal tyto velké vìci také opravdu uskuteènit.

Kristus v¹ak bìhem svého pùsobení vidìl v¹echny chyby a nedostatky ¾idovského národa, tu¹il jaký osud ho èeká a uvìdomoval si, ¾e za nastávajícím selháním povolaného národa stojí ve velké míøe jeho duchovní nezralost. Kvùli této nezralosti ani nemohl øíct v¹echno, co øíct chtìl. Proto pronesl následující slova, která jsou zaznamenána v evangeliích: "Je¹tì mnoho vám mám toho øíci, ale teï byste to nesnesli /nepochopili/. Kdy¾ v¹ak pøijde On, Duch Pravdy, uvede vás do celé Pravdy! On Mì oslaví, nebo» z Mého vezme a vám to oznámí. V¹echno, co má Otec, je Mé. Proto jsem øekl, ¾e z Mého vezme a zvìstuje vám! A kdy¾ pøijde, uká¾e svìtu co je høích, co je spravedlnost a co soud."

To znamená, ¾e v daleké dobì, kdy bude lidstvo duchovnì mnohem zralej¹í, má pøijít Duch Pravdy a zvìstovat mu celou Pravdu.

Kola osudu se zaèaly otáèet a nový povolaný národ, do kterého støedu mìl jednou pøijít Duch Pravdy, zaèal být pøipravován na své velké poslání.

To poslání bylo naprosto stejné, jako v pøípadì ¾idovského národa. Nìmecký národ mìl v první øadì poznat Je¾í¹em zvìstovaného Ducha Pravdy, mìl pøijmout jeho uèení, èili Pravdu Bo¾í, Je¾í¹em lidstvu zaslíbenou, mìl zaèít podle této Pravdy ¾ít, na základì èeho by zazáøil mezi v¹emi národy jako jasné svìtlo. A ostatní národy by ho následovaly. Nìmecký národ mìl tedy vést lidstvo duchovnì!

Ale jak se øíká, pod svícnem bývá nejvìt¹í tma. To znamená, ¾e tam, kde mìlo zavládnout nejvìt¹í svìtlo, byl ze strany jeho protipólu, ze strany sil temna vyvíjen silný tlak, aby se to nepodaøilo a aby se v¹e zvrhlo.

A tak, jako ¾idovský národ nepoznal Mesiá¹e, stejnì také nìmecký národ nepoznal Ducha Pravdy. Nepoznal svého pravého duchovního vùdce, jeho¾ Poselství mìl následovat, a tím splnit svou svìtlou a vzne¹enou roli, ke které byl povolán.

Namísto toho uvìøil fale¹nému vùdci, který to pùvodní, velké a u¹lechtilé obrátil v nìco obludné, pokøivené a zvrácené.

Nìmecký národ byl ke své velké duchovní roli pøipravován celá staletí, a v hodinì splnìní stály za nim pomáhající síly celého vesmíru. Bylo to cosi nevídaného, a nìmecký národ cítil a vnímal, ¾e se stává støedobodem vesmírného dìní. Tuto skuteènost také vyjádøil známými slovy: "Gott mit uns!"

Síla v¹ech podporujících vyzaøování univerza, proudících k nìmeckému národu po dlouhá desetiletí byla tak strhující, ¾e v jejím zneu¾ití si fa¹istické Nìmecko neuvìøitelnì rychle, a témìø bez boje, podmanilo celou Evropu. Nebo» i kdy¾ do¹lo ke zneu¾ití podporujících vesmírných vyzaøování, jejich tok nebylo mo¾né zastavit jen tak ze dne na den.

No a mezi jiným mìli Nìmci také podporu ¾ivé Ctnosti hrdinského boje. S její pomocí vybudovali disciplinovanou a ¾eleznou armádu, která byla témìø neporazitelná.

Ctnost hrdinského boje je v na¹em univerzu nìco, co je ¾ivé. Jde o zcela reálnou, ¾ivou bytost, existující v jemnìj¹í úrovni bytí, ne¾ je ta na¹e fyzická. Tato ¾ivá vìdomá bytost ztìlesòuje ideál hrdinství a vnitønì podporuje, vede a usmìròuje v¹echny lidi, kteøí se v pozemských pomìrech sna¾í o naplnìní ideálu hrdinského a rytíøského boje za dobro a za správnou vìc.

No a tato Ctnost stála také za nìmeckým národem a podporovala ho. S její pomocí slavili Nìmci svá první velká vítìzství. Tato Ctnost stála za nìmeckým národem, proto¾e byl pøedurèen k velkému duchovnímu vítìzství. Nicménì nìmecká zvìrstva, vzdálená od ideálu hrdinského a rytíøského boje za správnou vìc mìla za následek, ¾e Ctnost ideálu hrdinství dala od nich ruce pryè. Nìmci ztratili morální právo na vítìzství a Ctnost hrdinství pøe¹la na stranu sil, bojujících proti nìmeckému fa¹ismu.

Nìmci nepoznali Ducha Pravdy, neuvìøili jeho Poselství a odmítli posvátný boj za vítìzství Svìtla a dobra na zemi, ke kterému byli povoláni. Místo toho pouze primitivnì usilovali o pozemskou svìtovládu. Nìmecký národ proto ztratil svou povolanost a kosmické síly, které ho dosud podporovaly, se obrátili proti nìmu a postavily se pøedev¹ím na stranu ruského národa, který nesl nejvìt¹í tíhu druhé svìtové války, a který pøedstavoval jedinou reálnou sílu, schopnou porazit nìmecký fa¹ismus.

A tak, jak jako døíve cítili Nìmci, ¾e je podporují síly vesmíru, stejnì tak, kdy¾ se karta obrátila, cítili i Rusové, ¾e za nimi v jejich boji stojí posvátná síla. Rusové cítili, ¾e jsou to oni, co mají morální právo na vítìzství. A také cítili podporu Ctnosti hrdinského boje, stojící za nimi a podporující je.

Toto hrdinství se v øadách ruských vojákù projevilo nesèíslné krát a v rùzných formách a podobách. V podpoøe Ctnosti hrdinského boje a v pøesvìdèení morálního práva na vítìzství obìtovali tisíce ruských vojákù vlastní ¾ivoty, jdouce nejednou proti mnohonásobné pøesile a na jistou smrt.

Velká vlastenecká válka má v dìjinách Ruska dosud výjimeèné místo, proto¾e ¹lo o neopakovatelné období v historii tohoto národa, kdy ho v jeho spravedlivém boji podporovaly síly vesmíru a ruský národ to jasnì cítil a vnímal.

V tu¹ení tìchto souvislostí vznikla známá píseò, z ní¾ dosud mrazí, a v ní¾ se hovoøí o tom, jak ruský národ povstává v posvátné válce na smrtelný boj. Píseò dokonale vystihuje strhující a vítìzné proudìní vesmírných sil, podporujících spravedlivý boj proti silám destrukce a temna. Vyslechnete si ji, nechte ji pùsobit na svùj cit a v¹e toto v ní najdete:

https://www.youtube.com/watch?v=8Y4_2Qa0QQs

Také mnohé ruské váleèné filmy z období druhé svìtové války nesou v sobì tu¹ení v¹ech, vý¹e uvedených skuteèností. Takových filmù je nìkolik. Na mì osobnì nedávno silnì zapùsobil jeden, ve kterém jasnì vidìt obìtavé hrdinství ruských vojákù, ale zároveò také to, jak Nìmci, pøesto¾e úplnì na závìr mohli vyhrát, v rozhodující chvíli vnitønì zakolísali a ustoupili. Ustoupili, a pak u¾ ustupovali a¾ do Berlína, proto¾e Ctnost hrdinského boje a morálního práva na vítìzství u¾ nestála za nimi a nepodporovala je. Podívejte se na nìj:

https://www.youtube.com/watch?v=K5lBbsIXaX8

Vzne¹ená Ctnost hrdinského boje se v¹ak opìt pøibli¾uje k zemi! A to spolu se silami Svìtla, které ji mají koneènì oèistit od v¹eho, co je Svìtlu a dobru vzdáleno. Které mají zem oèistit od v¹eho duchovnì laxního a lhostejného, od v¹eho duchovnì ménìcenného a duchovnì mrtvého.

Nebo» Duch Pravdy, jeho¾ ná¹ svìt nepoznal, lidstvo upozornil na to, ¾e se blí¾í èas koneèného zúètování celého na¹eho bytí. ®e Stvoøitel v¹ehomíra vystaví ka¾dému z lidí úèet za to, jakým zpùsobem vyu¾il své bytí. Zda k po¾ehnanému úsilí o hodnoty vìèné, nebo jen k nízkému úsilí o hodnoty doèasné. Zda k naplòování hodnot ducha, nebo jen k naplòování hodnot pozemských. Zda k rozvíjení duchovního poznání, obsa¾eného v Slovu Je¾í¹e Krista a v Poselství Kristem zvìstovaného Ducha Pravdy, nebo jen k poznávání vìcí pomíjivých a k honbì za pozemským prospìchem a pozemskými po¾itky.

Na planetì Zemi dochází k rozhodujícímu boji mezi silami Svìtla a silami temna, a ten je mo¾né vnímat také na pozadí koronavirové krize. Síly Svìtla smìøují lidí bìhem této krize k zamy¹lení nad sebou a nad smyslem vlastního bytí. Svìtlé síly nabádají lidi k zásadnímu hodnotovému obratu a k duchovnímu obrození.

Naopak, síly temna usilují o zneu¾ití koronavirové krize k absolutnímu ovládnutí lidstva a k jeho úplnému zotroèení.

Poslední boj nastává a morální právo na vítìzství stojí jednoznaènì na stranì Svìtla. Vzchop se proto èlovìèe a s hrdinskou odvahou bojuj o své bytí! S hrdinskou odvahou bojuj o své právo ¾ít nadále ve stvoøení. Ze v¹ech sil své du¹e se pøipoutej k hodnotám ducha, které jsou hodnotami dobra, spravedlnosti, èistoty a lásky k lidem i ke Stvoøiteli. Jedinì tak se postaví¹ na stranu Svìtla, která zvítìzí, proto¾e jedinì za ní stojí hrdinská Ctnost vítìzného boje za správnou vìc.

Tvá lhostejnost a tvá tupá orientace pouze na hodnoty materiální tì v¹ak spojuje temnotou, která bude pora¾ena a znièena. A ty pak bude¹ muset zahynout spolu s ní.

Rozhodující boj zapoèal! O vítìzi je ji¾ rozhodnuto! Pouze ka¾dý z nás má je¹tì mo¾nost rozhodnout se, na kterou stranu se pøidá, a jaký koneèný osud tím pádem sám sobì nachystá.

http://vaznost-doby.bloger.cz/ ve spolupráci s M.©.
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
Èo, alebo kto je Boh? 22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? 23.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Òouma25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Huml25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Tuff26.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí29.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Sleko¹22.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.01.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.02.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.04.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.05.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.06.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.07.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.09.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.11.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.03.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.04.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.05.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.06.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.10.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.11.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí13.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Vo¹ouch14.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí15.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.09.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.08.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.11.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.12.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.01.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.04.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.05.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.06.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.11.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.01.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.06.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.11.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto08.07.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.11.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.09.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.08.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.05.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.04.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.06.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.09.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.01.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.02.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.04.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.05.2023
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.10.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.08.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.06.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.09.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto27.11.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.12.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.01.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.02.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.05.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.04.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.09.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.11.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto23.02.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.03.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.04.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.01.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.02.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.04.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.06.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.07.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.08.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí04.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.11.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Alfons14.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.07.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.08.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.09.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.09.2017