Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
10.05.2018  17:02
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Slu¹ní lidé nepotøebují dìlat ¾ádné revoluce! Vyjádøení k situaci na Slovensku

Tento èlánek je hloubkovou analýzou toho, proè jsou také z duchovního hlediska v¹echny poulièní protesty kontraproduktivní a nikdy nemohou pøinést ¾ádné zlep¹ení situace. Je u¾ toti¾ nejvy¹¹í èas, aby koneènì padl mýtus o tom, ¾e hlavní odpovìdnost za v¹echno zlé, co pro¾íváme u nás doma, nebo i ve svìtì mohou politici, pak velké nadnárodní korporace a nakonec svìtová elita nejmocnìj¹ích a nejbohat¹ích.

V¹e je v¹ak úplnì jinak a my si uka¾me, jak ve skuteènosti vzniká vý¹e zmiòovaná, mocenská hierarchie bezohlednosti, která opravdu utlaèuje obyèejné lidi a oni mají dojem, ¾e jsou pouze bezbrannými obì»mi. Obì»mi bezcharakterních politikù, obì»mi dravého nadnárodního kapitálu, nebo obì»mi úzké svìtové elity, která má s lidstvem své vlastní temné plány.

Otevøenì a bez obalu je tøeba zdùraznit, ¾e obyèejní lidé nejsou ¾ádnými nevinnými obì»mi systému a pomìrù, které musí sná¹et. Obyèejní lidé toti¾ zplodili tento systém, podporují ho a stále ho udr¾ují pøi ¾ivotì!

Jak to celé funguje?

Pøedstavte si spoøe a provokativnì odìnou ¾enu, kráèející po ulici, která na sebe doslova pøitahuje chlípné pohledy mu¾ù. Ba nejednou provokuje i vulgární poznámky. Jde samozøejmì o opravdu nízké mu¾ské jednání, které nelze ospravedlnit, ale tøeba si uvìdomit, ¾e nejvìt¹í podíl na tom nese pøedev¹ím ten, kdo tomu dává prvotní podnìt. Ten, z koho pohor¹ení pochází!

Proè o tom mluvíme? Proto¾e na základì zcela stejného mechanismu vznikají i vnìj¹í pomìry, ve kterých musí lidé ¾ít!

Lidé jsou toti¾ ¾el obecnì vìt¹inou povrchní, mìlcí a materialistiètí. Upoutali se pouze na sebe a svùj vlastní prospìch, za kterým jdou slepì, jako jakési obrovské stádo ovcí. A tyto ovce, tato masa ve své povrchnosti a plytkosti ¾ivota, zamìøeného úzkoprse jenom na sebe doslova provokuje jinou kategorii lidí, takzvaných "chytrých" k tomu, aby tì¾ili z jejich obecné plytkosti a malosti. Aby tuto negativní povahu mas obratnì vy¾ili na jejich ovládání a zotroèení, prostøednictvím jejich vlastních chyb a nedostatkù.

Proto¾e masy pøitahuje ¾ivoèi¹ná tìlesnost, dopøejme jim ji ¹tìdøe ve filmech, v knihách, v èasopisech, nebo na internetu, a» se do ní ponoøí tak intenzivnì, ¾e u¾ nebudou mít zájem o nic jiného.

Proto¾e masy pøitahuje mìlká, a¾ primitivní zábava nejrùznìj¹ího druhu, dopøejme jim ji. A» u¾ v televizi, v rozhlase, nebo v bulvárním tisku. A» jim vyplòuje celý jejich volný èas a celý jejich du¹evní obzor, abychom my, ti ¹ikovnìj¹í, mohli potom poza jejich záda dìlat, co se nám jen zlíbí.

Masy chtìjí ¾ít v iluzi, ¾e se nìkdo sna¾í o jejich dobro a proto jim bohatì, ale pouze slovnì dopøejme tuto iluzi a neustále je bombardujme pojmy jako lidská práva, demokracie, mír, multikulturalismus, boj proti terorismu, nebo jiným svìtovým hrozbám a nepøítelùm. ®ivme v nich takovou iluzi dobra, pøièem¾ pod její plá¹tíkem si dìlejme, co jen chceme. V¾dy» oni jsou tak naivní a nemyslící, ¾e nikdy nepoznají na¹e skuteèné úmysly. A pokud se nìkdo myslící mezi nimi najde, vìt¹ina i tak neuvìøí jeho takzvaným konspiraèním bludùm

Souèasný systém se podobá stupòovité pyramidì. Její základ, její první stupeò tvoøí obyèejní lidé se v¹emi, vý¹e zmínìnýma chybami a nectnostmi. No a ka¾dý dal¹í stupeò pyramidy pøedstavuje o trochu vy¹¹í, hierarchický stupeò moci, profitující z negativních vlastností mas.

A tak to jde od jednoho stupnì pyramidy k druhému, stále vý¹ a vý¹. A¾ se nakonec v tomto stupòování moci dostaneme k na¹im domácím politickým ¹pièkám a pak k politickým lídrùm svìtového formátu, stojícím nad nimi. Ti jsou zase ovládání mocnými nadnárodními korporacemi, a tyto jsou ovládány takzvanou elitou, èili nejbohat¹ími lidmi svìta, stojícími na samém vrcholu pyramidy a soustøeïujícími ve svých rukou obrovskou moc.

Av¹ak stabilita ka¾dé pyramidy, ba ka¾dé stavby je mo¾ná jedinì tehdy, pokud stojí na pevném základì. No a tím pevným základem, na kterém stojí souèasný pyramidální systém moci je plytkost, povrchnost, konzum, materialismus, nízké vá¹nì a ubohý du¹evní a duchovní obzor obyèejných lidí, kteøí jdou jako slepé stádo jedinì za svým vlastním prospìchem.

Toto je základ, na nìm¾ celá stavba vznikla a který celou stavbu dr¾í. A pokud se i støídají rùzní vládci, rùzné spoleèenské systémy, nebo rùzná politická garnitura, charakter ovládání mas zùstává stále stejný. Stále stejný, proto¾e to nejpodstatnìj¹í, to nejzákladnìj¹í, èili lidé ze svýma chybami, nedostatky a nízkostmi zùstávají stále stejní.

Je to tedy celé tak, ¾e ti nahoøe se v¹emi jejich negativními vlastnostmi ve skuteènosti lidem nevládnou, ale obyèejní lidé samotní svýma chybami a nízkostí své du¹e umo¾òují, aby jim vládli právì lidé takovéhoto druhu. Lidé plní bezohlednosti, chamtivosti, egoismu, pokrytectví, kariérismu a touhy po neomezené moci.

Z poznání v¹ech tìchto zásadních skuteèností ale zároveò vyplývá, ¾e k obratu k lep¹ímu mù¾e dojít pouze zdola. Pokud se toti¾ hodnotovì zmìní základ, neboli obyèejní lidé, zmìní se tím absolutnì v¹echno. Pokud se tedy zmìní smìrem k vy¹¹ím a u¹lechtilej¹ím hodnotám první stupeò pyramidy, musí být také nezbytnì nahrazena celá stará hierarchie moci lidmi nové hodnotové linie.

Netøeba proto vùbec ¾ádných revolucí v dosavadním slova smyslu! To, co je tøeba, aby se celkový ¾ivot lidí zmìnil k lep¹ímu je jedinì velká, revoluèní zmìna hodnot! Revoluèní zmìna hodnotového zamìøení mas, která je schopna zmìnit tváø celého nynìj¹ího svìta, proto¾e pokud se zmìní základ, musí se nutnì zmìnit také v¹echno to, co bude stát na tomto základì. A to od základu a¾ po samotný vrchol pyramidy.

Pochopme u¾ pøece koneènì jednoduchou pravdu a dìtsky jednoduchou zákonitost, ¾e spravedlnosti se mù¾e pøece dostat jedinì tomu, kdo je sám spravedlivý! ®e dobra se mù¾e dostat jedinì tomu, kdo je sám dobrý! ®e lidskosti a ohleduplnosti se mù¾e dostat pouze tomu, kdo je sám lidský a ohleduplný! ®e èestnì mù¾e být pøistupováno pouze k tomu, kdo je sám èestný! A tak dále, a tak dále.

Av¹ak v¹eobecný sklon lidí k neèestnosti, zlu, nespravedlnosti, bezohlednosti a jiným nízkým negativním vlastnostem musel nutnì zplodit právì takovýto negativní a zvrácený systém moci, jaký nám vládne v souèasnosti.

Lidé! Obyèejní, prostí lidé zmìòte se! Zmìòte se k lep¹ímu a tím zmìníte v¹echno! Tím pøivodíte tu nejzásadnìj¹í zmìnu v dìjinách, proto¾e pohnete základem, na kterém v¹echno stojí! Nebo» jedinì ve zmìnì jednotlivcù, tìch nejobyèejnìj¹ích lidí, v jejich hodnotovému obratu k vy¹¹ímu, lep¹ímu a u¹lechtilej¹ímu se skrývá klíè k zásadní zmìnì charakteru lidské civilizace na planetì Zemi.

O tom, v koho rukách se skrývá skuteèná moc se v¹ak zarytì mlèí! Je naopak intenzivnì ¾iveno pøesvìdèení, ¾e jednotlivec a takzvaný obyèejný èlovìk nic nezmù¾e. A dìlá se je¹tì mnoho jiných vìcí proto, aby lidé nikdy neprocitli a zùstali ¾ít nav¾dy v bludu, ¾e jim skuteènì vládnou ti, kteøí stojí na nejvy¹¹ích pøíèkách pyramidy moci.

Mocní na¹eho svìta srá¾ejí nejrùznìj¹ími zpùsoby obyèejné lidi dolù a v¹emo¾nì jich du¹evnì a osobnostnì devalvují, jen aby neprocitli k poznání moci, která se skrývá v jejich rukou. V neuvìøitelné moci zmìnit svìt prostøednictvím zmìny sebe samých!

Ano, skuteèná moc nespoèívá v rukou tìch, kteøí nám vládnou, ale v rukou tìch, kteøí je nechávají vládnout! A proto budou takzvaní mocní tohoto svìta donekoneèna, a» u¾ mediálnì, nebo mnoha jinými zpùsoby podvádìt masy a du¹evnì je degradovat, jen aby to nepochopili. Aby nikdy nepochopili, ¾e jedinì oni sami mají v rukou skuteènou moc! Moc mìnit a zmìnit vìci kolem sebe! Moc zmìnit celou spoleènost i celý svìt!

Takovéhoto procitnutí jednotlivcù se doslova hrozí souèasná hierarchie moci, profitující z toho nejni¾¹ího, co v lidech existuje a v¹emo¾nì to podporující, proto¾e pøíklonem obyèejných lidí k lep¹ímu, morálnìj¹ímu, vy¹¹ímu, spravedlivìj¹ímu, èestnìj¹ímu a u¹lechtilej¹ímu by nevyhnutelnì pová¾livì zakolísala pyramida souèasného systému moci, aby se následnì zcela zhroutila a nav¾dy pohøbila celý tento zvrácený systém pod sebou.

Aby koneènì na nových, obrozených základech dobra, spravedlnosti, u¹lechtilosti a podobných vysokých lidských a duchovních hodnot mohla vyrùst nová pyramida úplnì jiného druhu. Pyramida, která vynese na vrchol mistrù v¹ech tìchto ctností, zatímco ¾el dnes stojí na jejím vrcholu pouze mistøi v¹ech na¹ich vlastních chyb, nízkosti a nectností. Nebo» v koneèném dùsledku má a bude mít na¹e civilizace i ka¾dý národ na svém vrcholu v¾dy jenom takové lidi, takové vlády a takové spoleèenské elity, jaké si zaslou¾í a jaké dokonale odrá¾ejí základní hodnotovou orientaci nej¹ir¹ích mas obyvatelstva.

PS. Takzvaní slu¹ní lidé a dal¹í, s nimi spøíznìné iniciativy bojují v souèasnosti na Slovensku za výmìnu morálnì nevyhovujících politikù za morálnì více vyhovujících. Neuvìdomují si v¹ak zákonitost, ¾e tito politici jsou pouze dokonalým odrazem celkového morálního a hodnotového klimatu ve spoleènosti. A pokud se v tomto smìru nic nezemní a v¹e zùstane pøi starém, noví politici, kteøí nahradí staré budou stejní.

Pokud by ale opravdu v¹em tìmto iniciativám takzvaných slu¹ných lidí ¹lo o dobro spoleènosti, nesoustøedily by se s takovou vehemencí pouze na výmìnu jednotlivých osob ve vládì, která prakticky nic nezmìní, i kdyby se tam dostala opozice, ale bojovaly by za systémovou zmìnu celkové hodnotového a morálního klimatu ve spoleènosti, zakotveného jednak do podoby konkrétních zákonù a jednak do zmìny hodnotových spoleèenských priorit. Jedinì takovéto pozitivní zmìny by pak postupnì samy o sobì zaèaly generovat mnohem slu¹nìj¹í politickou garnituru.

Z hlediska v¹ech tìchto zákonitostí se revoluèní dìní slu¹ných lidí, bojujících za slu¹né Slovensko jeví jako pokrytectví, které sice po¾aduje zmìnu nevyhovujících lidí, ale ne zmìnu morálnì a hodnotovì nevyhovujícího systému, který musí v¾dy nutnì produkovat pouze tomu odpovídající, morální a hodnotovou lidskou nekvalitu.

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
Èo, alebo kto je Boh? 22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? 23.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Òouma25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Huml25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Tuff26.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí29.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Sleko¹22.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.01.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.02.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.04.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.05.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.06.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.07.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.09.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.11.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.03.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.04.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.05.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.06.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.10.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.11.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí13.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Vo¹ouch14.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí15.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.09.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.08.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.11.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.12.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.01.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.04.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.05.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.06.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.11.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.01.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.06.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.11.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto08.07.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.11.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.09.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.08.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.05.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.04.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.06.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.09.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.01.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.02.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.04.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.05.2023
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.10.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.08.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.06.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.09.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto27.11.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.12.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.01.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.02.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.05.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.04.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.09.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.11.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto23.02.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.03.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.04.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.01.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.02.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.04.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.06.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.07.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.08.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí04.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.11.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Alfons14.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.07.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.08.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.09.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.09.2017