Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
13.12.2018  17:06
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Nìco zásadního o Stvoøiteli, urèeno ateistùm

Milí ateisté, materialisté a v¹ichni ostatní, kteøí se z jakéhokoliv dùvodu stavíte proti existenci Stvoøitele víte, proè nejste schopni ho vnímat? Víte, proè se domníváte ¾e neexistuje, a své mylné domnìnky se tak vehementnì dr¾íte? Tento text vám dá odpovìï.

Pochopení se skrývá v poznání principu klasického rozhlasového vysílání. Existuje mnoho rùzných typù rádií, která vysílají v rozhlasovém éteru na rùzných vlnových délkách. Nebo jinak øeèeno, na rozlièných frekvencích. Kdo chce poslouchat rádio dle vlastního výbìru, musí vlastnit rozhlasový pøijímaè a na nìm si naladit pøíslu¹nou frekvenci. Pokud bude mít èistý pøíjem a rozhlasový signál mu nebude nic ru¹it, mù¾e pak neru¹enì poslouchat vysílání zvolené rozhlasové stanice.

No a tento jistý princip funguje také ve vztahu ke Stvoøiteli, jeho¾ jsoucnost vyzaøuje, nebo vzhledem k na¹emu pøíkladu o rozhlase vysílá na zcela konkrétní a specifické frekvenci. Ka¾dý, kdo chce zachytit jeho vyzaøování, nebo vysílání, se prostì musí naladit na stejnou vlnovou délku. To v¹ak ale zároveò znamená, ¾e ka¾dý jedinec, který není schopen, nebo ochoten naladit se na odpovídající frekvenci, nemù¾e v ¾ádném pøípadì jeho vysílání zachytit.

A pøesnì toto je pøípad materialistù a ateistù, jejich¾ osobnost je vnitønì naladìna na úplnì jiné frekvence, ne¾ je frekvence vysílání Stvoøitele. Proto zcela logicky jeho vysílání nezachytávají.

Av¹ak na základì toho, ¾e jsou oni sami neschopní správnì se naladit nelogicky tvrdí, ¾e ¾ádný Stvoøitel neexistuje. Nebo» oni prý nikdy ¾ádného Stvoøitele nevidìli, ani nesly¹eli. Nechtìjí toti¾ pochopit, ¾e hlavní pøíèina spoèívá v nich samotných. V jejich osobní neschopnosti naladìní se na odpovídající frekvenci pøesnì tak, jak je tomu pøi rozhlasovém vysílání. A proto jsou pøesvìdèenými ateisty a materialisty.

Taková je realita, ale abychom neskonèili pouze pøi jejím konstatování uka¾me si, jakým zpùsobem by se mohli tito materialistiètí a ateistiètí lidé dokázat naladit na odpovídající vlnovou délku a zachytit vyzaøování jsoucnosti Stvoøitele, na základì èeho by sami v sobì poznali, ¾e skuteènì existuje.

Absolutnì prvním a zásadním krokem je vùbec pøipu¹tìní reality existence Stvoøitele. Nebo» pokud napøíklad pro porovnání ji¾ v zásadì nevìøíme, ¾e existuje nìjaký èeský rozhlas s velkým mno¾stvím pracovníkù, který vysílá ètyøiadvacet hodin dennì, pak si ani nekoupíme rozhlasový pøijímaè. Pak se ani nenaladíme na frekvenci èeského rozhlasu a proto si nikdy v ¾ivotì ¾ádné jeho vysílané nevyslechneme.

Absolutnì první podmínkou je tedy pøipu¹tìní mo¾nosti, ¾e Stvoøitel existuje. A kdy¾ u¾ tedy tuto mo¾nost v zásadì striktnì neodmítáme, druhou podmínkou je poøízení rozhlasového pøijímaèe.

S tím si v¹ak nemusíme dìlat starosti, proto¾e oním pøijímaèem je na¹e vlastní osobnost. Jsme jím my samotní, konkrétnì na¹e vìdomí. A proto¾e tento druh rozhlasového pøijímaèe vlastní automaticky ka¾dý z nás, zbývá u¾ jenom jeho naladìní na odpovídající vlnovou délku. Jeho naladìní na odpovídající frekvenci.

Zde je v¹ak trochu rozdíl, proto¾e ovladaèem rozhlasového pøijímaèe doká¾eme naladit po¾adované vysílání okam¾itì, zatímco naladìní na¹í osobnosti na frekvenci vyzaøování Stvoøitele je proces ponìkud dlouhodobìj¹í. Spoèívá v pochopení, ¾e Stvoøitel pøedstavuje urèitou kvalitu a tato kvalita tvoøí také podstatu jeho vyzaøování. Stvoøitel zastøe¹uje nejvy¹¹í kvalitu dobra, lásky, spravedlnosti, èisté u¹lechtilosti a v¹ech ostatních vysokých a vzne¹ených ctností, jako je èestnost, nezi¹tnost, skromnost, lidskost, a tak dále, a tak dále. V¹echny tyto a jim podobné prvky tvoøí podstatu vyzaøování Nejvy¹¹ího a jsou od nìj smìrem ven neustále vysílány do celého stvoøení.

No a ka¾dý, kdo se chce naladit na tuto frekvenci a zachytit toto vysílání, musí zaèít ladit svùj pøijímaè, èili svou osobnost a své vìdomí do souladu s principy dobra, spravedlnosti, pomáhající lásky a èisté u¹lechtilosti. A èím více se bude èlovìk vnitønì stávat právì takovým, tím jasnìji a èistìji bude zachycovat "rozhlasový signál" vysílání Stvoøitele do stvoøení.

Na samém zaèátku, kdy¾ na¹e osobnost stojí je¹tì mimo základních principù vyzaøování Stvoøitele, zmínìných vý¹e, budeme nutnì zachycovat pouze ¹um pøesnì stejnì, jako kdy¾ ladíme rozhlasový pøijímaè a nemù¾eme na nìm nic chytit. Pokud nás to ale neodradí a svou osobnost a své vìdomí budeme dále postupnì ladit do souladu se zásadami vyzaøování Stvoøitele, zaèneme v "rozhlasovém éteru" nìco zachytávat. Bude to sice zpoèátku jen slabé a nejasné, budou to jen nejasné záblesky a slabé tu¹ení, ale pokud neustaneme ve svém úsilí o dosa¾ení osobní u¹lechtilosti, bude se ná¹ rádiový signál stávat stále jasnìj¹ím a silnìj¹ím.

Znamená to tedy, ¾e úmìrnì s rùstem dobra, spravedlnosti, lásky a u¹lechtilé èistoty v èlovìku roste také jeho schopnost zachycovat vysílání, nebo vyzaøování v¹eobsáhlého principu Dobra, Spravedlnosti, Lásky a nejvzne¹enìj¹í u¹lechtilosti Stvoøitele. No a lidsky dokonalý jedinec, skuteènì pevnì stojící v tìchto principech zachycuje ji¾ jen èistý a jasný signál. Jasnì vnímá vyzaøování a jsoucnost Nejvy¹¹ího, proto¾e se dokázal ve strukturách své osobnosti a svého vìdomí dokonale naladit na frekvenci jeho vysílání. Pro takového èlovìka jsou pak smì¹ná, ale zároveò také smutná v¹echna tvrzení nevìdomých, ¾e Stvoøitel neexistuje, proto¾e on pøece jasnì vnímá jeho vyzaøování. Asi tak, jako ka¾dý z nás jasnì sly¹í vysílání èeského rozhlasu, kdy¾ na nìj správnì naladil svùj rozhlasový pøijímaè.

Lidé, ¾ijící na zemi jsou jako rozhlasové pøijímaèe, které jsou v souèasnosti naladìny na rùzné rozhlasové stanice. Charakter jejich osobnosti, charakter jejich vìdomí, jejich my¹lení a jejich hodnoty pøedstavují frekvenci, která urèuje, o jaké konkrétní rozhlasové stanice jde. Nejvíce lidí dne¹ka poslouchá rozhlasovou stanici "Peníze", proto¾e právì na její frekvencí se pohybuje jejich my¹lení, vìdomí, vnímání svìta a ¾ebøíèek hodnot. Dal¹í nejposlouchanìj¹í rozhlasovou stanicí je rádio "U¾ívání si", na jeho¾ vlnových délkách se také pohybuje obrovské mno¾ství lidí. A mezi dal¹í poslouchané rozhlasové stanice patøí rádio "Smyslové po¾itky", rádio "Majetek", rádio "Kariéra", rádio "Materialismus", rádio "Osobní prospìch", rádio "Zisk", rádio "Konzumní zpùsob ¾ivota" a mnohé jiné, podobné vysílaèe. Lidé je poslouchají, proto¾e právì na jejich vlnové délce jsou oni sami hodnotovì a osobnostnì vnitønì naladìni.

A mnozí vìrní posluchaèi v¹ech vý¹e zmínìných rádií jsou ateisty a materialisty, kteøí tvrdí, ¾e ¾ádné rádio "Stvoøitel" neexistuje.

Milí zbloudìní pøátelé, neexistuje, proto¾e jste naladìni na úplnì jiných frekvencích a na zcela jiných vlnových délkách. Kdybyste se v¹ak dokázali vnitønì hodnotovì pøeladit na frekvence rádia "Stvoøitel", zcela urèitì byste také vy zachytili jeho vysílání pøesnì tak, jak v souèasnosti zachycujete a posloucháte mnohá jiná, mnohem podøadnìj¹í rádia.

V¹e je v rukou èlovìka. Pouze on sám svým hodnotovým zamìøením a charakterem svého my¹lení urèuje frekvenci, na základì které bude k nìmu proudit v¾dy urèitý druh vysílání, nebo záøení. Existují frekvence nízké a frekvence vysoké. A existuje také frekvence nejvy¹¹í, kterou je Stvoøitel.

Kdo v¹ak není schopen se na ni naladit, nebo se na ni naladit nechce, ten a» radìji mlèí, proto¾e svýma slovy o neexistenci Stvoøitele dává jasné svìdectví o vlastní hodnotové nedostateènosti, která jedinì jemu samému osobnì znemo¾òuje navázat spojení s vyzaøováním Nejvy¹¹ího, a tak se pøesvìdèit, ¾e skuteènì existuje.

PS. Tento text je zároveò také odpovìdí na to, proè Stvoøitele nelze nalézt èistì rozumem, ani vìdeckým bádáním tak, ¾e se staneme vzdìlanými lidmi, nebo erudovanými vìdci. Stvoøitele lze hledat a najít pouze morálnì a mravnì tak, ¾e se staneme morálními a mravními lidmi. Jedinì toto nám mù¾e otevøít brány k poznání Boha.

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
Èo, alebo kto je Boh? 22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? 23.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Òouma25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Huml25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Tuff26.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí29.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Sleko¹22.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.01.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.02.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.04.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.05.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.06.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.07.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.09.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.11.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.03.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.04.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.05.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.06.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.10.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.11.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí13.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Vo¹ouch14.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí15.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.09.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.08.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.11.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.12.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.01.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.04.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.05.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.06.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.11.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.01.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.06.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.11.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto08.07.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.11.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.09.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.08.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.05.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.04.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.06.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.09.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.01.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.02.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.04.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.05.2023
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.10.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.08.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.06.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.09.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto27.11.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.12.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.01.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.02.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.05.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.04.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.09.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.11.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto23.02.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.03.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.04.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.01.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.02.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.04.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.06.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.07.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.08.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí04.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.11.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Alfons14.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.07.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.08.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.09.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.09.2017