Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
24.10.2016  15:10
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Sýrie, USA, Rusko! Svìtová válka na spadnutí?

Ve v¹ednosti dnù si mnozí lidé ani nev¹imli, ¾e jsme se ocitli na pokraji vojenské konfrontace mocností. Ameriètí generálové chrlí výhrù¾ky o ruských vojácích, kteøí zaènou hromadnì pøicházet domù ze Sýrie v igelitových pytlích. A také o tom, ¾e ji¾ není otázkou, zda-li vypukne válka s Ruskem, ale kdy vypukne.

Co se vlastnì stalo? Americké letouny zaútoèily na pozice syrské armády, zabili asi ¹edesát vojákù a mnoho jich zranili. Okam¾itì poté následoval pozemní útok takzvané umírnìné opozice, bojující spolu s radikály s Islámského státu, co vypadalo jako koordinovaná akce.

Americká strana tvrdila, ¾e ¹lo o chybné urèení souøadnic. Ruská strana to vylouèila jako málo pravdìpodobné, proto¾e u¾ déle vládne podezøení, ¾e USA podporují ka¾dého, kdo bojuje proti Asadovi, a to i vèetnì teroristù z Islámského státu.

Rusové proto prohlásili, ¾e sestøelí ka¾dé letadlo, které zaútoèí na vojáky syrské armády. Tím pádem se Rusko dostalo v Sýrii do pøímého vojenského konfliktu s USA. A hrozí velké nebezpeèí, ¾e jejich spor mù¾e pøerùst do vzájemného konvenèního konfliktu na území Sýrie a nakonec gradovat a¾ do jaderné konfrontace, jak o tom ji¾ zcela otevøenì øíká americká generalita.

Proè ale Rusko podporuje Asada? Je Asad opravdu krve¾íznivým diktátorem? Na èí stranì stojí v syrském konfliktu vìt¹í morální právo?

Sýrie byla nábo¾ensky tolerantní, sociálnì a ekonomicky stabilní zemì, orientující se na Rusko. V dobì, kdy se zaèaly komplikovat vztahy Ruska s Ukrajinou, zaèalo Rusko uva¾ovat o ji¾ní vìtvi plynovodu, vedoucí do Evropy mimo území Ukrajiny pøes Sýrii a Asad s tím souhlasil.

Zámìrem USA v¹ak bylo nìco jiného. Chtìli odstavit Rusko od mo¾nosti prodávat plyn Evropì ji¾ní vìtví. Z tohoto dùvodu se do té doby mírumilovný Asad stal náhle diktátorem, proti kterému zaèala na zpùsob importovaných oran¾ových revolucí vystupovat takzvaná umírnìná opozice. Jejím zámìrem bylo svr¾ení Asada a nastolení loutkové vlády poplatné zájmùm USA, která by následnì umo¾nila vybudování plynovodu z Kataru, èím¾ by Rusku znemo¾nila prodej jeho plynu.

Jedno je v¹ak tøeba zvlá¹» zdùraznit. Rusko vojensky podporuje Sýrii na ¾ádost legitimnì zvoleného prezidenta Asada, zatímco USA vojensky podporují islamisty, kteøí místo toho, aby usilovali o politickou zmìnu pøirozenou cestou prostøednictvím parlamentních voleb, usilují o ni se zbraní v ruce, bez ohledu na materiální ¹kody a lidské ¾ivoty. Ve skuteènosti jde toti¾ pouze o ¾oldáky a vrahy, kteøí bojují za mocenské a geopolitické zájmy USA tak, jak se to ji¾ nesèíslnìkrát událo v mnoha jiných èástech svìta. Kvùli tìmto zájmùm byla znièena prosperující Libye, co¾ mìlo za následek záplavu imigrantù proudících z Afriky do Evropy a kvùli tìmto zájmùm byl destabilizován Irák.

Av¹ak tím nej¾ádanìj¹ím soustem americké globalistické elity je Rusko samotné se svými obrovskými pøírodními zdroji a to zejména na Sibiøi. Za èasù Jelcina ho u¾ mìli témìø na kolenou a jeho vojenský potenciál byl masivnì demontován. Pak ale pøi¹el Putin a Rusko se zaèalo opìt ekonomicky a vojensky stabilizovat. Jak v¹ak mù¾eme v souèasnosti z úst amerických generálù sly¹et, své provokace dotáhli úspì¹nì a¾ tak daleko, ¾e hlavní otázkou pro nì zùstává, kdy si svou vojenskou silou pøivlastní v¹echny bohatství Ruska? Kdy nastane ten nejvhodnìj¹í èas?

Nebo» i kdy¾ v souèasnosti má Rusko mnohé vojenské systémy lep¹í a modernìj¹í, jako jsou americké, demontá¾ za èasù Jelcina se pøece jen podepsala na nedostateèném poètu výzbroje. Pokud tedy ji¾ má být válka, podle amerických generálù èím døíve, dokud není Rusko zcela dozbrojené. Stejného názoru je i americká zbrojaøská lobby, s ní¾ je ve spojení Hillary Clintonová. Strategickým zámìrem USA je vyprovokovat vojenský konflikt Ruska se západní Evropu, aby se síla v¹ech úderù vybila pøedev¹ím v evropském prostoru a území USA zùstalo více ménì bez újmy, nebo vyvázlo s co nejmen¹ími ¹kodami.

Pøibli¾nì taková je tedy souèasná situace bez jakéhokoli obalu a ml¾ení, pøièem¾ v¹ak v¹echny evropské média, poplatné zájmùm USA vymývají mozky veøejnosti démonizací Ruska jako agresora a tímto zpùsobem pøipravují obyvatelstvo na eventuální váleèný konflikt, ve kterém budou samozøejmì NATO a USA bojovat za ty neju¹lechtilej¹í ideály. O tom, kdo je skuteèným, zákeøným agresorem v¹ak svìdèí fakt, ¾e ne Rusko se pomalu pøibli¾uje a¾ k hranicím USA, ale právì naopak. ®e právì západ poru¹il v¹echny své sliby o ne¹íøení paktu NATO smìrem na východ, tak¾e dnes tato agresivní aliance, s rukama od krve tisícù nevinných stojí témìø na ruských hranicích. Velmi jednodu¹e a struènì øeèeno, válku chtìjí USA a ne Rusko!

Jak je v¹ak nìco takové je¹tì mo¾né v 21. století? Jak je mo¾né, ¾e globalistická elita tak, jak tomu bylo v minulosti, ¾ene svìt opìt do stra¹livé války? Proè jsou národy tohoto svìta vydány do rukou bezohledné elity, která si s nimi dìlá co chce? Proè toto globalistické Zlo ve své zrùdnosti plánuje znièit civilizovaný svìt, ne-li celou planetu? A proè vùbec mohou vládnout na na¹í planetì takovéto síly Zla? Jak je vùbec mo¾né, ¾e se na vrchol pozemské moci dostávají lidé právì takovéhoto druhu?

To v¹e je mo¾né pouze proto, ¾e Zlo má obrovskou podporu. Nebo» toto Zlo ¾iví, udr¾ují a ustaviènì podporují ti nejobyèejnìj¹í lidé prostøednictvím v¹ech svých ¹patných a negativních vlastností, které v sobì mají. A z tìchto malých pramínkù zla, proudících od v¹ech lidí vzniká øeka, která se vlévá do moøe. Do moøe Zla, které v souèasnosti opìt v celé své zrùdnosti zvedá hlavu.

A právì globalistická elita, stojící na nejvy¹¹ích pøíèkách hierarchie Zla chce znovu rozpoutat vra¾ednou válku, ve které se Zlo chystá znièit miliony svých vlastních ¾ivitelù. Nebo» Ïábel, jeho¾ obyèejní lidé na¹í planety zplodili a vyvolaly k ¾ivotu svými zdánlivì malými, ¹patnými a negativními vlastnostmi, tento Ïábel se jim nemù¾e odmìnit nièím jiným, ne¾ peklem, které na zemi rozpoutá.

Za v¹echno toto, co se k nyní nám blí¾í v¹ak mohou ti nejobyèejnìj¹í lidé, z nich¾ ka¾dý svým vlastním, jednotlivým zlem, neèistotu a neu¹lechtilostí umo¾nil povstat hlavì Draka, která se nás chystá roztrhat na kusy.

Na¹ím nejvìt¹ím a nejzarytìj¹ím nepøítelem není tedy ten, kdo nám je jako nepøítel v souèasnosti mediálnì pøedkládán. Na¹ím nejvìt¹ím nepøítelem je a zùstává pøedev¹ím zlo a negativita, které neseme v sobì a které jsou skuteènou pøíèinou v¹eho.

Ano, obyèejní lidé dali svou nízkostí povstat Zlu, které chce znièit svìt. Mù¾e za to na¹e vlastní plytkost v my¹lení, na¹e vlastní povrchnost, na¹e po¾ivaènost, na¹e chamtivost, bezohlednost, egoismus, materialismus, konzumnost, neu¹lechtilost, neèistota, nenávist, le¾, nedostatek duchovnosti a zájmu o poznání smyslu ¾ivota a tak dále a tak dále.

Nicménì postavit se proti proti Zlu a bojovat proti nìmu skuteènì efektivnì a pravým zpùsobem je mo¾né jedinì dobrem. Jedinì rozvíjením a posilováním dobra v sobì, abychom ji¾ více nepodporovali Zlo a abychom jej tímto zpùsobem oslabily.

Bojovat proti Zlu je tedy mo¾né pouze rozvíjením lidských ctností, jako je smysl pro spravedlnost a èest. Rozvíjením dobrosrdeènosti, ohleduplnosti, laskavosti a u¹lechtilosti. Rozvíjením touhy po vìcech vy¹¹ích a vzne¹enìj¹ích, jako jsou pouze ty hmotné. Rozvíjením duchovnosti a hledáním odpovìdí na otázky o smyslu vlastního ¾ivota. Tím v¹ím mù¾eme v sobì rozvinout dobro a postavit se na odpor proti silám Zla, které v souèasnosti vládnou svìtu a chtìjí ho znièit, proto¾e se jim k tomu dostalo sil také od nás samotných.

Ubozí nevìdomí lidé! Myslíte si, ¾e ke v¹emu tomu, k èemu na zemi dochází, vèetnì souèasné hrozby atomové katastrofy, ¾e k tomu dochází jenom tak náhodou? Musí to mít pøece nìjakou pøíèinu! A ta pøíèina tkví ve vás! V ka¾dém jednotlivém druhu zla, které v sobì máte a pìstujete! A to va¹e malé a zdánlivì nepatrné zlo, spolu se zlem milionù ostatních lidí dalo sílu velkému Zlu, které nás plánuje bezohlednì znièit.

Ubozí lidé, kteøí jste v¾dy ignorovali a stále ignorujete v¹echny nabádání k dobru, cti, spravedlnosti a u¹lechtilosti jako cosi v souèasnosti ji¾ nemoderní, zastaralé a pøekonané. Pro va¹i ignoranci se vám v¹ak nyní zlo, kterému jste se tak naivnì oddávali jde zhroutit na hlavu, aby vás pohøbilo pod sebou.

Va¹im úhlavním nepøítelem nejsou USA, ani globalisté, ani americké zbrojaøské firmy, které si pøejí válku! Nebo» kdybychom snad èistì teoreticky pøipustili, ¾e by se Rusku podaøilo znièit centrum Zla bezohledných, globalistických a svìtovládný zámìrù, povstane toto Zlo po nìjakém èase opìt, proto¾e jej v podobì zdánlivì malého zla a nectností budou lidé nadále nést v sobì a tím pádem mu døíve nebo pozdìji umo¾ní opìt pozvednout hlavu.

Vý¹e uvedeným, èistì teoretickým pøíkladem o vítìzství Ruska nemá být samozøejmì øeèeno, ¾e jde o nìjakou ideální krajinu bez chyb. To rozhodnì ne! Nicménì ka¾dopádnì pøece jen souèasné Rusko pøedstavuje urèitý zdravìj¹í protipól vùèi agresivnímu americkému globalismu. Ji¾ tøeba jenom tím, ¾e si nepøeje válku, ale je k ní zámìrnì smìrované právì americkými globalisty.

Pochopme tedy koneènì, ¾e jedinì dobro, ono prosté a jednoduché dobro mù¾e zachránit svìt! Jedinì rozvíjením dobra mù¾eme vzít ¾ivnou pùdu Zlu a oslabit jej tak, ¾e nakonec padne úplnì. Nebo» pamatujme, ¾e aneb my znièíme Zlo, aneb Zlo znièí nás! Ka¾dý osobnì, svým vlastním pøíklonem k dobru se proto vynasna¾me, aby tomuto svìtu ji¾ nikdy nevládli síly Zla, jako je tomu je¹tì dnes, ale pouze síly Dobra.

Vìzme proto v¹ichni, ¾e jedinì dobro, toto¾né se ctí, spravedlností, lidskostí, ohleduplností, u¹lechtilostí, laskavostí, skromností a duchovností je záchranou tohoto svìta, jako i jeho lep¹í a krásnìj¹í budoucností. Nic jiného nás nezachrání a v nièem jiném není pro nás ¾ádné lep¹í budoucnosti.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
Èo, alebo kto je Boh? 22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? 23.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Òouma25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Huml25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Tuff26.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí29.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Sleko¹22.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.01.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.02.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.04.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.05.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.06.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.07.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.09.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.11.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.03.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.04.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.05.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.06.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.10.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.11.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí13.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Vo¹ouch14.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí15.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.09.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.08.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.11.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.12.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.01.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.04.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.05.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.06.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.11.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.01.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.06.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.11.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto08.07.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.11.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.09.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.08.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.05.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.04.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.06.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.09.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.01.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.02.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.04.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.05.2023
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.10.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.08.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.06.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.09.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto27.11.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.12.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.01.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.02.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.05.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.04.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.09.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.11.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto23.02.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.03.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.04.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.01.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.02.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.04.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.06.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.07.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.08.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí04.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.11.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Alfons14.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.07.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.08.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.09.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.09.2017