Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
21.05.2020  19:22
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Koronavirus! Svìtlo útoèí!

Na svých podveèerních procházkách jsem zpozoroval zvlá¹tní vìc. Kdy¾ konèí den, zaèíná noc a zapalují se svìtla veøejného osvìtlení, tato svìtla, a to i z velmi velké dálky, svítí tak jasnì, jak jsem je dosud nikdy svítit nevidìl. Útlumem prùmyslové èinnosti a dopravy se oèistilo ovzdu¹í, na základì èeho je viditelnost znatelnì vy¹¹í. V pøírodì probíhají oèistné procesy! Pøíroda se oèi¹»uje! Lidstvo trpí a je omezováno, ale pøíroda se obnovuje.

Oèista pøírody se projevuje v¹ude. Tøeba v Benátkách na kvalitì vody, nebo v Èínì, v poklesu toxických látek v ovzdu¹í, co¾ také potvrdila pozorování èínských vìdcù.

A viditelná pøírodní oèista evokuje také jiný, hlub¹í význam tohoto pojmu. Evokuje oèistu, spojenou s duchovním rozmìrem èlovìka a celého univerza. No a vykonavatelem a nástrojem této oèisty má být právì pøírodní svìt. Pøírodní svìt, ale pøedev¹ím inteligence, která ho spravuje, a která formuje vnìj¹í pøírodní dìní do takové podoby, aby bylo dosa¾eno po¾adované duchovní oèisty Zemì a její obyvatel.

A je to opravdu reálnì tak, proto¾e mikroskopický virus, pocházející z pøírodního svìta, postavil lidstvo do pozoru. V tomto dìní je také mo¾né pozorovat odvìký, ale lidstvem ignorován zákon zpìtného úèinku, na základì kterého nakonec ka¾dý sklidí to, co zaséval. Na základì kterého pøijde reakce pøesnì takového druhu, jaká byla pøedchozí akce.

Za nekoneèné ústrky lidstva vùèi pøírodì, za její bezbøehé plenìní, nièení, zneèi¹»ování a devastování pøichází odplata ve formì viru, který lidstvo témìø ze dne na den zastavil v jeho destruktivní èinnosti. Okam¾itì napøíklad zastavil pro pøírodu ¹kodlivé, nadmìrné cestování po celém svìtì, jeho¾ návrat do pùvodní podoby tak, jak si ho cestovní kanceláøe pøedstavují, bude jen velmi pozvolný. A v plné míøe, jak to bylo pøed koronavirovou krizí, pravdìpodobnì také nemo¾ný.

A je toho samozøejmì je¹tì mnohem více, k èemu¾ bylo lidstvo v souèasnosti dotlaèeno, a za èím je mo¾né vypozorovat jednoznaènou peèe» inteligentního pùsobení.

Av¹ak pøírodní dìní a inteligence, stojící za ním, je jen nástrojem v rukou je¹tì mnohem vy¹¹ích sil. Sil Svìtla, které prostøednictvím obecné oèisty vynucují na Zemi vítìzství svìtlých hodnot! Vynucují vítìzství skuteèného Dobra. Dobra pro v¹echny. Pro jednotlivce, pro národy, pro zvíøata, pro pøírodu, pro vzduch i pro vodu. To je Dobro skuteèné a univerzální, které je v ostrém rozporu se sobeckým, bezohledným a pøírodnì destruktivním "dobrem" v pojetí lidstva.

Podstatou dne¹ního dìní je tedy ¹íøení Svìtla! Je ¹íøení Dobra! Dobra skuteèného a pravého! Dobra pro v¹echny bez rozdílu a ne jen pro èlovìka! Nejen pro nìkteré! Dobra úplnì jiného, ne¾ je to, co lidé za dobro pova¾ují. A proto dochází ke kolizi! Lidé nevítají pøíchod Svìtla s jásáním a radostí, proto¾e se jim hroutí celý jejich svìt, jako¾ i celá jejich dosavadní hodnotová hierarchie, postavená na jejich vlastním, sobeckém pojetí dobra.

Pøichází Svìtlo a Dobro, ale ná¹ svìt zaèíná kolabovat, proto¾e je v rozporu se skuteèným Svìtlem a Dobrem. Cílenì je bolestnì zasahováno v¹echno lidsky pokøivené, nesprávné, fale¹né, sobecké, bezohledné a pokrytecké. Zemì se duchovnì oèi¹»uje! Velká oèista pøírody, ale také ¹patnì nastavené hodnotové hierarchie lidí zaèíná!

Zvý¹ená intenzita Svìtla pøichází shora, a jejím zdrojem je vyzaøování Nejvy¹¹ího. A pøesnì tak, jak se v bílém svìtle nacházejí v¹echny ostatní barvy svìtelného spektra, pøesnì tak i Svìtlo, pøicházející shora od Stvoøitele, v sobì obsahuje v¹echny u¹lechtilé, vysoké a vzne¹ené ctnosti v podobì lásky, spravedlnosti, èestnosti, èistoty, skromnosti a úcty k Nejvy¹¹ímu i k ostatním lidem.

Toto v¹echno, jako základní poselství, nese v sobì paprsek Svìtla, pøicházející shora a zasahující na¹i Zemi. Kdyby lidé ¾ili tìmito hodnotami, ¾ádná oèista by nebyla nutná, proto¾e pravé úsilí o Svìtlo ze strany lidí by se setkalo s proudìním Svìtla, pøicházejícím od Stvoøitele, a Zemì s jejími obyvateli by byla radostnì povznesena.

®el, to v¹ak, co v souèasnosti pøevládá na Zemi, je temnota! Temnota du¹í, srdcí a hodnot! Temnota iluze jedineènosti materie, kromì ní¾ podle vìt¹iny u¾ nic neexistuje. Pøevládá temnota ni¾¹ího, rozumovì racionálního "já", které se uvnitø lidských osobností rozvinulo a¾ do takových rozmìrù, ¾e potlaèuje, ignoruje a zpochybòuje existenci vy¹¹ího duchovního "já" v èlovìku, které je Bo¾í jiskrou v nás.

Temnota lidského ni¾¹ího "já", toto¾ného s rozumem, myslí a s èistì materiálním pojetím svìta, vybudovala temnou a nízkou hierarchii hodnot, postavených na penìzích, zisku, moci, majetcích, kariéøe, u¾ívání si a konzumu. Toto jsou hodnoty dne¹ních lidí. Kvùli ním sklouzávají do bezohlednosti, chamtivosti, neèestnosti a nespravedlnosti. Kvùli ním sklouzávají k násilí, válkám, parazitování na jiných a k drancování a nièení pøírody. Svìt lidský se stal svìtem temna! Stal se øí¹í temna!

A k této øí¹i temna na Zemi proniká v souèasnosti paprsek Svìtla a skuteèného Dobra! Ale proto¾e temný svìt na Zemi není hodnotovì Svìtlu stejnorodý, zraòuje ho. Temnotou Zemì je pøíchod Svìtla vnímán jako cosi negativní. Jako cosi nekompatibilní. Jako cosi cizorodé.

A proto pozitivní záøení Svìtla v negativním prostøedí Zemì mutuje a pùsobí zdánlivì negativnì. Mutuje do podoby koronaviru a negativnì pùsobí na svìt lidský. Otøásá na¹im svìtem, postaveným na nesprávných hodnotách a oèi¹»uje ho od v¹eho, co je pokøivené. Pouze vinou lidí a jejich fale¹ného pojetí dobra je tento proces oèisty bolestný. Je katastrofou pro souèasný svìt s jeho nízkým zpùsobem my¹lení, ale je po¾ehnáním pro pøírodu a pro v¹echny lidi, kteøí v sobì nesou pravé hodnoty Svìtla.

V jisté relaci v televizi mluvili o tom, jak se je tøeba co nejefektivnìji chránit pøed koronavirem. Øíkali, ¾e jako první je no¹ení ochranné rou¹ky, a pak èasté mytí rukou. Kromì toho zmiòovali také ústní hygienu a mytí zubù, ale také proplachování nosu teplou vodou, proto¾e v nosní dutinì máme drobné chloupky, a na nich se mù¾e zachytit virus.

To v¹e je samozøejmì chvályhodné a vùbec to nelze podceòovat. Ale ani zdaleka to nestaèí! To je v dne¹ní dobì málo, proto¾e je to opìt jen èistì materiální tak, jako v¾dy!

Kromì oèisty a hygieny vnìj¹ku je toti¾ nutná oèista a hygiena nitra! Také na¹e nitro, èili na¹e my¹lenky a pocity tøeba udr¾ovat v èistotì! Také na¹e nitro musí být èisté, aby mohlo navázat pozitivní druh spojení s èistotou a u¹lechtilostí shora pøicházejícího Svìtla, vynucujícího oèistu. Lidé se musí hodnotovì obrodit a stát se èestnìj¹í, laskavìj¹í, ohleduplnìj¹í, spravedlivìj¹í a èist¹í! Lidé se musí zaèít vnitønì upínat k Stvoøiteli a k poznání a pøizpùsobování se tomu, kam nás v na¹em dal¹ím vývoji smìøuje jeho Vùle. Toto je pozitivní hodnotové spojení s proudìním síly Svìtla, které nám pøinese radost, mír, povznesení a vzestup.

Kdo v¹ak bude mít jen rou¹ku a èisté ruce, kdo bude splòovat jen v¹echna hygienická kritéria, ale jeho mysl nebude èistá a vnitønì nebude usilovat o ¾ádné hodnotové obrození, ten se nedoká¾e pozitivním zpùsobem spojit s proudící silou Svìtla Stvoøitele, a to se na nìm projeví negativním zpùsobem. Tím se toti¾ stává vysoce rizikovou osobou, kterou mù¾e souèasná vynucená duchovní oèista zasáhnout tragickým zpùsobem.

Bezduchý materialismus u¾ v dne¹ní dobì nestaèí! U¾ je tøeba oèistit a obrodit své nitro! Kdo tak neuèiní, vystavuje se riziku, ¾e døíve nebo pozdìji mù¾e být v oèistném dìní z tohoto stvoøení odstranìn.

Lidé pøece vìdìli, ¾e takové nìco jednou pøijde! V Bibli byli pøece upozornìni na to, ¾e také trpìlivost Stvoøitele má své hranice.

A zdá se, ¾e u¾ je to tady! Zdá se, ¾e Svìtlo Pánì pøichází, aby to, co v sobì je¹tì nese svìtlo posílilo a povzneslo. A aby od toho, co je Svìtlu vzdáleno, oèistilo stvoøení.

A tak, jako u¾ dnes záøí svìtla lamp mnohem jasnìji v¹ude na Zemi, pøesnì tak má Svìtlo mnohem jasnìji zazáøit také uvnitø lidí. Také v jejich du¹ích, srdcích a myslích, v podobì vysokých a u¹lechtilých ctností.

Budi¾ Svìtlo za Zemi!

http://kusvetlu.blog.cz/ ve spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
Èo, alebo kto je Boh? 22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí22.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? 23.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Òouma25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Huml25.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Tuff26.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí29.11.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? Sleko¹22.12.2012
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.01.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.02.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela07.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.03.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.04.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.05.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.06.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.07.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? Gabriela12.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.08.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.09.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.11.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2013
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.01.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.03.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.04.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.05.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.06.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.07.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.10.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.11.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.12.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí12.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí13.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Vo¹ouch14.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí15.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.09.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.08.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.11.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto14.12.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.01.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.02.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.04.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.05.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.06.2018
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.11.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.01.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.06.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.11.2021
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto31.01.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto08.07.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.11.2022
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.09.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.08.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.05.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.03.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto26.04.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.06.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.08.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto05.09.2019
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.01.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.02.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto03.04.2020
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.05.2023
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.10.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.08.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.06.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto04.09.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto01.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.10.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto27.11.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.12.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto21.01.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto18.02.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.05.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto16.04.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto19.03.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.09.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto02.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.10.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.11.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2014
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto29.01.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto23.02.2015
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto11.03.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto07.04.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto12.01.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto09.02.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto06.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.03.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto20.04.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.06.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.07.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto17.08.2017
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Jiøí04.12.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.11.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto13.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? Alfons14.05.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto10.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto30.06.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto28.07.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto25.08.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto22.09.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto24.10.2016
Re: Èo, alebo kto je Boh? oto15.09.2017