Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Alexej,
zítra Kvìtoslav.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Malování - Pojïte si hrát!
Datum:
10.06.2011  17:06
Od:
miluna (èlen klubu)
Název:
Re: Malování
 
Evo fascinuje mì tvoje rù¾e. Kdy¾ èlovìk porovná ony obrázky - kresby tak je to moc fajn vidìt jak se nìkdo takto nauèil grafiku. Na Corel si vùbec netroufám, to je pro mne nedosti¾né, ale pøipomnìlo mi to, ¾e jsem se v malování zastavila. Ono nìjak se vytratila motivace.
Tak zkusme se nad tím v¹ichni zamyslet, a vymysleme nìco abychom dále kreslili. Bylo by to fajn a urèitì by se nám mnoho vzpamatovalo a zaèali tam kde to pøeru¹ili.
 
Datum:
06.06.2011  08:13
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re: Malování
 
V souèasné dobì neprobíhá ¾ádná soutì¾. Okénko Malování nejen ve Windows je vy¾íváno pro malování, grafiku. Do malování ve Windows se mù¾ete zapojit i vy. Staèí si prohlédnout v pravé èásti navigace probìhlé lekce malování, nastudovat a zapojit se.
Malovat ale mù¾ete i v jiných grafických programech napø. v Corelu.

Okénko malování je v¹ak k dispozici i dal¹ím malujícím. Obrázky mohou být malovány ka¾dou technikou, ruènì ¹tìtcem, pastelem, tu¾kou apod. - posléze naskenovány a vlo¾eny do aktuálního odkazu malujeme - Jaro, léto...
 
Datum:
15.03.2011  12:37
Od:
Du¹an (èlen klubu)
Název:
Re: Malování
 
S tím uvedením programu malování to není jednoznaèné. Vìt¹inou je to takový mix rùzných programù. Ale kdy¾ si proète¹ minulé kurzy malování, tak tam si vzpomínám, ¾e dìvèata psala jaké druhy rùzných programù pou¾ívají.

Mo¾ná to nìkdo tady znovu zopakuje. Já vìt¹inou pracuji v Corelu. Ale to je placený program.
 
Datum:
15.03.2011  11:28
Od:
Rena (anonymní u¾ivatel)
Název:
Malování
 
Líbí se mi stránka kreslených obrázkù. Pozitivnì hodnotím, kdy¾ autor uvede, v jakém programu byly malovány.
 
Datum:
11.03.2011  13:03
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re: znovu pøipomínám
 
Znovu vytahuji nahoru pro ty, kteøí si je¹tì nev¹imli - Minisoutì¾ v malování:

Proto¾e poøád tou¾íte po jaru, tak pøesto¾e kalendáøní jaro tady je¹tì není mù¾ete o nìm alespoò snít.

V "Malování" je pøidán nový odkaz: Jaro, léto...

Mù¾ete vkládat obrázky a tì¹it se na jaro alespoò jejich prostøednictvím.

A aby to bylo veselej¹í tak si pøidáme: "Minisoutì¾"

Blí¾í se velikonoce a buïme aktuální. Zkuste si zopakovat kreslení velikonoèních vajíèek (noví èlenové se mohou pøiuèit a pøipojit se podle uveøejnìných lekcí v "Malování"). Kreslení vajíèek je obsa¾eno v Prvním roèníku: 14. lekce - Nástroj køivka

Link na lekci Nástroj - køivka:
http://www.seniortip.cz/?&module=article&uniqid_article=d81af12bb8755007757340bb065c03e5

Zadání "Minisoutì¾e":
Nakreslit obrázek s jakoukoliv velikonoèní tématikou. Vzhledem k tomu, ¾e pro Fotosoutì¾ je cen dostatek vybrala jsem z nich jednu cenu pro tuto minisoutì¾. Cenou je Flash disk (8 GB).
®ádné zvlá¹tní podmínky soutì¾e vyhla¹ovány nebudou. Prostì jména tìch, kteøí nakreslí tématický obrázek budou vhozena do osudí a z nich bude vylosován vítìz soutì¾e (poèet pøidaných hlasù nemá vliv na hodnocení soutì¾e).
Losování bude provedeno po velikonocích na veøejném zasedání Rady Spoleènosti senior. Vítìz soutì¾e bude zveøejnìn na webových stránkách.

 
Datum:
06.02.2011  14:54
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Vendulko ani neví¹ jak ohromnou radost jsi mi udìlala pøekrásným obrázkem zimní krajiny. Je to radost se dívat, prostì zimní motiv jak vystøihnutý. Vendul kdy¾ ne kvùli nikomu, tak kvùli mnì dej obrázek prosím i do Pohlednic. Tam mì v¾dycky potì¹í, kdy¾ budu pracovat s pohlednicemi. A urèitì si ho budou prohlí¾et i ti, kteøí do Malování nechodí, ale posílají jen pohlednice.

Jarku tobì dìkuji za inspiraci. Jak ví¹, ¾e se chystám jít tancovat??? Jak vidím tamtamy spolehlivì fungují:-) Ale nevadí, informace jsou od toho, aby se pøedávaly dál, jinak by to nebyly informace:-) Inspirace je to moc hezká, ale já u¾ dávno nemám tak ¹tíhlý pas a boky. Tak¾e taková róba u¾ pro mne není. Zùstanu u klasiky - èerné kalhoty a støíbrný top. Ale inspiruj dále, radi se podíváme.





 
Datum:
02.02.2011  17:22
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Jo jo také jsem se obrázkem pobavila. Je¹tì¾e ten Zdenda bydlí daleko a nepo¾aduje i moje deky:-) Ale jak ho znám, tak nás je¹tì mnohokrát pobaví. Je to ¹prýmaø.
 
Datum:
02.02.2011  10:34
Od:
ZdeòkaT. (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re:
 
Dík za poslední obrázek od Zdeòka Jeklovce - od srdce jsem se smála, proto¾e jsem poznala sebe /a moje meruòky, bobátka)))/ ...
 
Datum:
14.01.2011  15:33
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
... jo a také pøidáváte malované obrázky. To je fajn. A aby jste na nì nezapomínali, tak jsem nechala adminovi pøehodit okna a malování se posunulo vý¹.

Je hodnì pravdy na rèení, sejde z oèí, sejde z mysli. Tak nechte va¹e oèka aby si v¹imly, ¾e malování je poøád otevøeno:-)

ZdenkoT kdy se pustíme do objevování ¹tìtcù v W sedmièce?
Co¾ takhle dát si nìjaké zadání, lépe se tvoøí, kdy¾ je nahozeno téma.

Také vám co nevidìt napí¹i osnovu k novým bylináøùm, které dìvèata pøipravila, aby jste pøípadnì mohli ilustrovat.
 
Datum:
06.01.2011  11:42
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Zdenko ovìøovala jsem, ¾ádné zadání pro reklamu se mi nezobrazuje. Z na¹í strany tam rozhodnì nic takového není.

Jinak pro v¹echny - malování je stále otevøeno a byla by ¹koda, kdybyste nemalovali. Èlovìk velmi lehce zapomíná a to by byla ¹koda. Je tolik krásných námìtù - tak kreslete. Kreslete hlavnì pro sebe. Je to bezvadná terapie.
 
Datum:
06.01.2011  11:14
Od:
ZdeòkaT. (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Prosím Tì Ludmilo, pøi rozkliknutí malování "zima-Vánoce" mi u obrázkù naskoèí zadání pro reklamu - je to v rámci stránek, nebo jen v mém PC?
 
Datum:
31.12.2010  16:49
Od:
ZdeòkaT. (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Ludmilo, ráda bych Ti podìkovala za to, ¾e toleruje¹ na¹i lenost vkládat pøíspìvky a popøála Ti trpìlivost, sílu a inspiraci po dal¹ích nejménì 365 dní pøí¹tího roku. Dìkuji.
 
Datum:
22.12.2010  11:37
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Je¹tì malý vzkaz tìm co se pozdìji pøihlásili o ceny ze soutì¾e malování a tyto ceny k nim je¹tì nedorazily. Jsou peèlivì zabaleny, pøipraveny, ale vzhledem k situaci na Èeské po¹tì je ode¹lu opravdu a¾ po vánocích. Kdy¾ jsem vidìla tu katastrofickou situaci na po¹tì, tak jsem to vzdala.

Nebojte se dorazí k vám.
 
Datum:
15.12.2010  18:31
Od:
Ludmila (èlen klubu)
Název:
Re:
 
Jsem moc ráda, ¾e k vám dáreèky dorazily. Samozøejmì si je zaslou¾íte. Je príma, ¾e to co jste se nauèili poøád vybru¹ujete a vylep¹ujete. Vìøím, ¾e nepøestanete a ¾e se va¹e kresbièky opìt objeví v novém aktuálním inspirativním zadání:Vánoce - zima

Ve ¹kole jsme se o malování bavili, názor nìkterých byl, ¾e neumíte kreslit a ¾e je vám trapnì pøidávat k perfektním kresbièkám, které kreslí dìti své neodborné malùvky.

Tak doufám, ¾e jsem vám vysvìtlila, ¾e tento názor je nesmyslný. Dìti kreslí omalovánky, tak¾e ty kresbièky jsou dokonalej¹í. Tím ale nechci sni¾ovat jejich práce, proto¾e i samotné omalovávání, kdy¾ si to vyzkou¹íte vy¾aduje velkou trpìlivost i preciznost.

Tak¾e bát se netøeba. Je tøeba se bavit a rozdávat radost sobì i ostatním a k tomu vám pøeji hodnì chuti, nápadù a motivace!
 
Datum:
14.12.2010  06:30
Od:
Bobo (èlen klubu)
Název:
Re:Podìkování Ludmile
 
Anonymy nesná¹ím byl to mùj omyl sorry :-)
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
<<< Novìj¹í pøíspìvky     Star¹í pøíspìvky >>>