Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Klaudie,
zítra Radoslav.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Nejste v tom sami...
Datum:
12.11.2009  16:51
Od:
imraL (èlen klubu)
Název:
Re: Míle o skloòování ))
 
Dìkuji, potvrdila jsi mùj názor, omezil jsem se na jediný tvar. Imra je ov¹em spí¹e domácké oslovení, podobnì jako slovenské Imro. Základní slovenský tvar je dokonce Imrich, Imre je maïarská varianta. Dodám je¹tì nìmeckou - Emerich. Abychom se vyhnuli potí¾ím, mù¾ete mi øíkat Sa¹o, v køestním listu jsem Imrich Alexander (biømovní jméno Robert). Ó, jak jsem bohatý !
 
Datum:
12.11.2009  12:01
Od:
Mila (èlen klubu)
Název:
Re: Imrovi o skloòování ))
 
Imro, pokud bereme za základ Tvého jména v 1.pádì tvar Imra, budeme ho skloòovat bez problémù podle vzoru pøedseda-tedy 2.p od Imry, 4.p. Imru, 7.p. s Imrou atd.
Jestli¾e ale Tvoje jméno zní v 1.p. Imre, pak bychom Tì mìli skloòovat buï podle vzoru pán (bez Imra, Imrovi...s Imrem), nebo ke jménu pøipojovat koncovky -ho, -mu... (bez Imreho, k Imremu...)
Konec jazykového koutku-mù¾e¹ si vybrat! :-))
 
Datum:
12.11.2009  11:36
Od:
Vìra© (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Cinovi
 
Mám IE a stránka se mi bez problému otevøela.
 
Datum:
12.11.2009  08:15
Od:
imraL (anonymní u¾ivatel)
Název:
Skloòování - Bea
 
Je¹tì jsem zapomìl: myslím, ¾e 4. pád od Imra by mohl být Imru, 7. pád Imrou, ale hlavu na to nedám. Mimochodem, èe¹tinì jsem se nikdy neuèil, mám ji jen odpozorovanou, maturoval jsem na slovenské ¹kole.

Myslí¹ (myslíte), ¾e mám pokraèovat v tomto povídání ? Témat je habadìj!
 
Datum:
11.11.2009  21:31
Od:
Beatrix (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Cinovi
 
Cino, i kdy¾ doporuèenou adresu se mi nepodaøilo otevøít, zadala jsem si do vyhledávaèe pouze èást adresy, a tak jsem se zaèetla do èlánkù o indiánském kmenu Hoppi, ¾e jsem se nemohla odtrhnout. Èlánky obsahují velmi zajímavé, ale i rozporuplné poznatky. Díky.
 
Datum:
11.11.2009  18:03
Od:
her. vera (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: nové technologie - Imrovi
 
Reaguju na pøíspìvek Dixi...
 
Datum:
11.11.2009  18:02
Od:
her.vera (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: nové technologie - Imrovi
 
Zajímavé pojetí. Ano. Vidím to tak, ¾e zmìna nastane v úrovni vibrací. ®ijeme v tøetí dimenzi. Má natat tzv. kvantový skok do dimenze páté. Tìlo, je¾ není pøipraveno jej neustojí a údajnì shoøí ... Následnì se inkarnuje do dimenze kam patøí ...Kdo ví kde je pravda. Poznáme ;-))) ( Nejspí¹ u¾ brzy )
 
Datum:
11.11.2009  17:12
Od:
Bobo (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Dixi
 
To jsem si pøeèetla se zájmem - díky :-)
 
Datum:
11.11.2009  16:58
Od:
Dixi (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Imrovi
 
Omylem jsme nenapsla i Beatrix
 
Datum:
11.11.2009  16:56
Od:
Dixi (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Imrovi
 
Je to zajímavé téma, není nikdo, kdo se trochu nad tím nezamyslel.Majský kalendáø opravdu konèí tímto datem nemá pokraèování.Pøesnost majského kalendáøe je udivující a zabývají se tím i vìdci.Jsou i jiná proroctví, která se shodují. Indiáni z kmene Hoppi , ale nic neøíkají o konci, ale o zmìnì. V èem to zmìna bude, to nikdo neví.Necháme se pøekvapit. Spí¹e je skuteèností ¾e vìda se ¾ene linearním smìrem a pøíroda jde cyklickým. Vìda toto nerespektuje. Pøírodì bereme a málo vracíme..Nestaèí nabrat síly a obnovit své zdroje. Technologie k vypracování náhradì ¹kod pro ekologii jdou velmi pomalu. Návrat k pøírodì u¾ nejde.V tom vidím nebezpeèí.Nové energie u¾ jsou vymy¹lené, jde o studené energie a levné a èisté.. Nikdo je nebude vyrábìt, proto¾e ty dosavadní jsou zdrojem velkých ziskù.Tak jde pokraèovat dále.Nemusíme mít ani proroctví. Ale musíme být optimisté, ¾e v¹e se v dobré obrátí. Ale k tomu patøí pokora, hlavnì k pøírodì.
 
Datum:
11.11.2009  15:49
Od:
Beatrix (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Imrovi
 
Milý Imro, ráda bych sdílela Tvùj optimismus. Èím víc se èlovìk setkává se záva¾nými informacemi o budoucnosti Zemì, tím víc ztrácí iluze o nìjakém pozitivním vývoji lidské spoleènosti. Tak¾e asi je lépe ¾ít v nìvìdomosti. Myslím v tomto smìru.

Samozøejmì,¾e mì mù¾e¹ oslovovat Beo. U¾ jsem tady vícekrát vysvìtlovala, ¾e Beatrix je moje druhé úøednì zaznamenané jméno, které mnì bùhvíproè dali moji rodièe. Vytáhla jsem ho na svìt proto, ¾e jsme si povinnì museli dát na Seniortipu druhý nick.

Kdy¾ u¾ jsem u tìch jmen. Jak se prosím skloòuje jméno Imro? Hlavnì 4. pád è.j.- Imra, Imru ? :-)) a 7. pád - Imrem, Imrou? :-))
 
Datum:
11.11.2009  13:35
Od:
imraL (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie - Beatrix
 
Jsem optimista, doufám, ¾e se lidstvo pøece jen døíve do¾ije energetické nouze (doká¾e ji vyøe¹it !) ne¾ vesmírné katastrofy. Ale nikdo nato hlavu nedá. (Smím ti øíkat krátce Bea - jednu jsem ve dvanácti tajnì miloval?)
 
Datum:
11.11.2009  13:26
Od:
Mirek (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: výdaje - Milokoc - Jíra - Tempress
 
Tu¹il jsem, ¾e se od Jíry nedoèkám kloudných protiargumentù, ale pøesto si dovolím je¹tì málo reagovat na nìkteré podnìty pisatelù.
Tak¾e, kdy¾ nìkdo topí plynem soubì¾nì s krbovými kamny, je nabíledni, ¾e spotøebuje ménì plynu, ale to se mu zase negativnì projeví pøi vyúètování, ponìvad¾ èím více se spotøebuje plynu, tak tím je kubík levnìj¹í. Proto není nikdy mo¾né si dopøedu spoèítat kolik bude celková èástka, ponìvad¾ ta se odvíjí z celkové roèní spotøeby. Ten sporák, se spirálovými plotýnkami se zøejmì vyrábìl nìkdy v ¹edesátých létech minulého století. Horkovzdu¹ná trouba má tu výhodu, ¾e se ve¹keré teplo v troubì pìknì rovnomìrnì vyplní po celém objemu vnitøku trouby. To má za následek, ¾e tøeba vánoèní cukroví, které dáte na tøi plechy do trouby je v¹e stejnì upeèené, ne¾ v troubì, kde není ventilátor. Souhlasím, ¾e sklokeramická deska pøinese úspory. Nová lednice té nejvy¹¹í kvality má psanou spotøebu asi 0,75 KW za den. Stará lednice mù¾e mít spotøebu a¾ dvojnásobnou.A nyní zase zále¾í na tom, jakou kdo pou¾ívá sazbu, která mù¾e být i 5,18 Kè za KW, nebo,2,34 Kè u jiné sazby.Otázka není tedy za jak dlouho se urèitý spotøebiè zaplatí, ale kolik u¹etøí za urèitý èas.Myslím, ¾e ka¾dý se mù¾e podívat na v¹echny výrobky a spotøebièe, aby mohl porovnat klady a zápory.To, ¾e nìkdo v tomto po¹mourném období potøebuje více svìtla, tak si myslím, ¾e tomu se úsporné ¾árovky vyplatí.Jinak jsem ale nepochopil, jak se nìkdo takovýmito ¾árovkami pøedzásobil, proto¾e to není zrovna nejlevnìj¹í zále¾itost.Jestli nìkdo odsuzuje nìèí rozpoèet, ¾e si ho kontroluje, pak si myslím, ¾e buï on sám má nìjakého mecená¹e, nebo u¾ koncem mìsíce èeká na dùchod, co¾ jsem zde u¾ mnohokrát èetl. Také jsem nepochopil úsporu za rùzné mixéry a podobnì.Kdo by chtìl dost u¹etøit na teple, tak bych mu doporuèil otu¾ování, které je zdravé a navíc se u¹etøí na pøetápìní bytù.
 
Datum:
11.11.2009  11:57
Od:
Beatrix (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie
 
Nechci posunovat va¹i debatu do jiné sféry, - ale pánové, va¹e starosti na moji hlavu (pokus o vtip)! Vèera jsem èetla v novém èísle 100+1 èlánek "Malí poslové zkázy." Èlánek pojednává o konferenci armádních dùstojníkù s vìdci, v návaznosti na mo¾ný støet Zemì s vesmírnými objekty. Následné cvièení amerických vzdu¹ných sil (loni v prosinci)ukázalo, ¾e pøipravenost amerických státních orgánù na událost, která mù¾e mít následky srovnatelné s jadernou válkou, je ¾alostná. ®ádný prostøedek nedoká¾e srá¾ce vesmírné planetky se Zemí zabránit. Zkáza by byla nevyhnutelná. Pravdìpodobnost srá¾ky 1:500, co¾ je 10% ¹ance, ¾e k nìèemu podobnému dojde v následujících padesáti letech. To my u¾ budeme sice za vodou, ale...podle mayského (pøesnìji aztéckého) kalendáøe mù¾eme být za vodou u¾ v 21. prosince 2012.
Tak¾e pánové, chápete, proè va¹e starosti na moji hlavu? :-)))
 
Datum:
11.11.2009  11:07
Od:
imraL (èlen klubu)
Název:
Re: nové technologie
 
Informace o zámìrech jaderné energetiky ve svìtì najde¹ na mém webu http://energetik-vv.webnode.cz/energetika-ve-svete/, upozoròuji zejména na zámìry Japonska a Finska. Pokusím se najít nìco o velkém projektu prvního energetického termonukleárního rekatoru.
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
<<< Novìj¹í pøíspìvky     Star¹í pøíspìvky >>>