Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Zby¹ek,
zítra Monika.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
André Rieu
Datum:
30.12.2012  14:59
Od:
(anonymní u¾ivatel)
Název:
André Rieu
 
André Rieu

Dnes tøia¹edesátiletý holandský houslista a dirigent, rodák z Maastrichtu, který letos ji¾ 33. rok rozdává lidem radost svým koncertováním. Pochází z hudební rodiny, jeho otec byl dirigentem limburské filharmonie a on sám hraje na housle od pìti let. Spolu se svým padesátièlenným JSO (Johann Strauss Orkest) sjezdil na svých koncertních turné opravdu celou zemìkouli. Koncertoval v Kanadì, USA, Brazílii, Austrálii, na Novém Zélandu, v Japonsku a v celé Evropì (ov¹em na západ od na¹ich hranic). A v¹ude má v¾dycky velký úspìch a dlouho dopøedu vyprodáno. A ¾e hraje pro opravdu velké publikum! V halách a na stadionech, kde se diváci poèítají na tisíce a desetitisíce.

jeho repertoáru najdeme slavné hudební kousky dynastie Straussù, klasickou hudbu, ale i muzikál a operetu. V¾dycky se ale jedná o hudbu krásnou, romantickou a citlivou, zahranou s elegancí a noblesou, která v posluchaèích probouzí celou ¹kálu pocitù, jde lidem doslova pod kù¾i a nevnímá se jen u¹ima, ale také a hlavnì srdcem a du¹í. Pøi jejím poslechu zapomenete na v¹echny své starosti a bolesti a aspoò na chvíli nabudete dojmu, ¾e na svìtì je vlastnì úplnì v¹echno v poøádku. Hudba v podání tohoto charismatického umìlce není o nezá¾ivném sezení na ¾idlích a naslouchání s vá¾nou tváøí. Je to hlavnì zábava - pro Andrého i jeho orchestr, který hraje s velkou chutí a entusiasmem, i pro v¹echny diváky, kteøí se na koncertech baví, tleskají, tanèí, smìjí se, nebo pláèou. A spektrum jeho divákù je opravdu ¹iroké - lidé z rùzných zemí svìta, od malých dìtí a mláde¾e, pøes dospìlé v¹eho vìku, a¾ po dùchodce.

Tolik informací o Andrém Reiu, které dala k dispozici paní Jitka Hebrová v Obrázkovém svìtì, co¾ je vlastní webová stránka na¹í kamarádky Magdalenky Vlachové.

Jeho koncert bude vysílat zítra tj. 31.12.2012 ve 11,25 hod. na ÈT2. Je to premiéra Andrého koncertu v ÈT. V¹em doporuèuji se na jeho koncert podívat a vìøím, ¾e si tohoto muzikanta velmi oblíbíte.

Zkuste si tuto "ochutnávku" :

http://www.youtube.com/watch?v=0PaBpeOqPSg


Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí

Reakce k této diskusi
André Rieu30.12.2012
Re: André Rieu30.12.2012
Re: André Rieu30.12.2012
Re: André RieuKarel NL31.12.2012
Re: André Rieu31.12.2012
Re: André Rieu01.01.2013