Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Jarmil,
zítra Tamara.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Mùj pohled na vìc
Datum:
31.10.2011  10:16
Od:
ZdeòkaT. (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Hmmm, mnì zas vyhovuje èas letní - teï bude ten den poèertech krátký....ale kvùli tomu se do Ruska stìhovat fakt nemíním, vìøte mi...)))
 
Datum:
30.10.2011  20:28
Od:
janina (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Jsem pro zru¹ení letního èasu.
 
Datum:
30.10.2011  19:11
Od:
Gabi-florka (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Dnes ráno ve 3 hodiny zaèal normální støedoevropský èas. Ruèièky hodin jsme si posunuli zpìt o hodinu. Tím se vracíme do pøirozených biologických rytmù vùèi Zemi a Slunce. Já osobnì bych letní èas zru¹ila, nebo» hodnì zasahuje do lidské psychiky.
Zastánci letního èasu argumentují úsporou energie. Výzkumy ale ukázaly, ¾e je zanedbatelná a úspory elektøiny to nepøiná¹í.

 
Datum:
29.10.2011  16:53
Od:
Radek (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Koneènì je tu opìt pøechod na zimní èas a vracení v¹eho do normálu.
Toho ptáka, který tu zmìnu vymyslel bych nechal zavøít. Je to naprosté naru¹ení biorytmù èlovìka. Nevìøím, ¾e to má vliv na ekonomiku.
 
Datum:
29.03.2011  12:44
Od:
lu¹titel (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Jo tak to nìkdo ovìøte a podepí¹eme. Urèitì se pøidám, proto¾e toto opatøení je dìsná ptákovina!
 
Datum:
29.03.2011  11:54
Od:
venca (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Øíkali v telce, ¾e jedn poslanec u¾ sbírá podpisy na petici pro celé EU, ale chce to ze tøí státù ¹ílenou sumu podpisù, co¾ takhle nìjak se pøihlíst k podepisování peticí z ST? Ráda podepí¹u!!!!! Ty zmìny jsou pøí¹erné a navíc opravdu nesmyslné!
 
Datum:
29.03.2011  11:03
Od:
Pavel (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
stálo by za to udìlat anketu. Vìdci a politici by se divili kolika lidem ty jejich vymysly vadi a nevyhovují.
 
Datum:
29.03.2011  10:31
Od:
petr (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Taky souhlasím se zru¹ením letního a zimního èasu.
Døíve, v jednom státeèku, kde bylo elektøiny málo a byla i levná, mohlo to mít význam, u¹etøit na "zbyteèném" svícení. Dnes, kde cena elektøiny je ji¾ tak vysoká, ale zase malá k jiným polo¾kám, které musíme platit, to ¹etøení ztrácí význam.

Dále bì¾ný okruh cestování je vìt¹í a více obtì¾uje zmìna èasového pásma, tak¾e pøepoèítávat zmìny èasu pásmový,letní a zimní, 12 hodinový, nebo 24 hodinový re¾im je obtì¾ující. Taky vadí, ¾e ne u v¹ech pøístrojù se respektuje správnì èasový posun a tøeba u poèítaèù, nebo mobilù se na to nedá spolehnout. Tak¾e èím více pøepoèítávání, tak tím více chyb. A narazíte na "blba" a je o èem diskutovat, který èas je správný.

Dal¹í problém je u biorytmù. Øíká se, ¾e pravidelnost je základ zdraví. U v¹eho. U spánku, u jídla a i u man¾elských povinností. Zmìna o hodinu v náladì, v trávení, v chybovosti je ji¾ pozorovatelná a dá se vyèíslit i v korunách. Tak¾e u¹etøíme na elektøinì a prodìláme na svých chybách, ne¾ se pøizpùsobíme. Pokud je to nalej-vylej, je to dobré, ale myslím, ¾e spí¹e více vyléváme ze svých rezerv.

Tak¾e jsem pro jednotný èas po celý rok.
Zdraví Petr.
 
Datum:
29.03.2011  08:39
Od:
Du¹an (èlen klubu)
Název:
Re: Letní a zimní èas
 
Medvedìv v Rusku ru¹í letní a zimní èas. Zmìna prý není zdravá.
Ekonomické dùvody, kterými se to zdùvodòuje neplatí, to u¾ je prokázáno.

Také jsem pro zru¹ení letního a zimního èasu Té¾ mi to nedìlá dobøe. Bylo by dobré udìlat prùzkum mezi lidmi jaký na to mají názor.

Tak¾e mùj názor - ¾ádné støídání letního a zimního èasu já se pod to klidnì podepí¹u!
 
Datum:
05.08.2009  09:04
Od:
ika (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc Squateøi a Kocáb
 
Nechci ¹íøit nepravdy, tak se ptám - tuhle probìhlo tiskem, ¾e paní Katøina Jacques byla v mládí téø squaterkou a ne ledajakou. Je-li tomu tak, nedivme se, ¾e její kamarádi budou mít s nimi outrpnost. A takoví fe»áci, jak pí¹ete, se navíc je¹tì hodí jako biè na slu¹né nájemníky.
 
Datum:
04.08.2009  19:00
Od:
Amedo (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc
 
Kauza Korbel

Ministrynì spravedlnosti Daniela Kováøová odvolala z funkce dosavadního námìstka pro legislativu Franti¹ka Korbela. Vyvolalo to znaèný pokøik v táboøe Strany zelených, u ní¾ je tento mu¾ stínovým ministrem. Pøedseda strany Ondøej Li¹ka napsal (do Mladé fronty Dnes 24.7.), ¾e odvolání Korbela je katastrofou nejen proto, ¾e Korbel je "¹pièkový legislativní odborník", ale hlavnì proto, ¾e je "známý kritik stavu souèasné èeské justice". Li¹ka vyèítá ministryni, ¾e onen "souèasný stav" odvoláním Korbela de facto konzervuje.

Tato úvaha vyvolává nìkolik otázek:
Pøednì kdy¾ byl pan Korbel námìstkem ministra spravedlnosti, proè se tedy aktivnìji nevìnoval zlep¹ování onoho kritizovaného stavu èeské justice? Co¾ na nìm jako námìstek ministra nemìl svùj dosti vysoký podíl? Po bitvì je ka¾dý generál. Napøíklad pøedseda Li¹ka po rozpadu tøíleté vládní koalice s ODS a lidovci hází ve¹kerou zodpovìdnost za justici na hlavu právì ODS. Máme to tedy chápat, ¾e dokud Korbel byl námìstkem na ministerstvu vedeném èlenem ODS Pospí¹ilem, bylo v¹e v poøádku, jakmile toto uspoøádání vzalo za své, je v¹e ¹patnì?
Druhou otázku na margo kauzy Korbel vyslovil ¹éf nadace Charty 77 prof. Franti¹ek Janouch, takté¾ v MFD (20.7.). Popisuje tam pøíbìh tého¾ pana Korbela, který v dobì, kdy byl ve funkci námìstka ministra spravedlnosti, nav¹tívil dr. Yektu Uzunogla, jen¾ vyhrál svou pøi se státem ve vìci nespravedlivého vìznìní a justièní ¹ikany v 90.letech a nyní se domáhá vysokého od¹kodného. Podle prof.Janoucha pøi¹el pan námìstek Korbel s nabídkou, aby si dr.Uzunoglu objednal slu¾by advokátní kanceláøe, která jej bude ve sporu se státem zastupovat. Jenom¾e tato advokátní kanceláø je jako z udìlání jedním z pùsobi¹» pana Korbela.

Kdy¾ pro nic jiného, pak pro tento zøejmý konflikt zájmù mìl pan Korbel z ministerstva odejít, a to u¾ dávno. Ta historie s advokátní kanceláøí byla toti¾ zveøejnìna u¾ 4.února leto¹ního roku na tiskovce v Senátu. Tehdy byl ministrem spravedlnosti Jiøí Pospí¹il. Svého námìstka podr¾el. Dne¹ní ministrynì tuto loajalitu nemá. Proè taky. Proto jí Ondøej Li¹ka a spolu s ním mnozí èe¹tí novináøi nasazují psí hlavu.

Hlavní otázka tedy zní: kde byli ti èe¹tí novináøi, kdy¾ z kraje února pøi¹el dr.Uzunoglu s prof. Janouchem a odhalili janusovskou dvojtváønost pana námìstka Korbela? Kde byli v¹ichni ti, co se ohánìjí svobodou slova a rolí hlídacího psa demokracie? U které misky stáli a kým byli krmeni?

Petr ®antovský
http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=298907
 
Datum:
16.07.2009  16:59
Od:
Jaroslav (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc :Co se v mládí nauèí¹, ve stáøí jako kdy¾ najde¹
 
A ze druhé strany by se dalo øíci, co se v nládí nenauèí¹, ve stáøí ji¾ nedo¾ene¹.
Tuto svoji inovaci poøekadla bych dolo¾il na následujícím.
Jako¾to tohoto èasu senior jsem zákonitì vìt¹inu svého ¾ivota pro¾il za totality, totálnì pøipravenej a ochuzenej o zprávy ze svìta celebrit. Prosím neplést se slovem SELEbrita, odvozenému od sele, èunì, podsvinèe, ty èuníci si to nezaslou¾í.
A proto sem tam kouknu na tyto informace. Nestaèím se divit, respektive vìt¹inou po prvé zprávì jsem u¾ tak udivený, ¾e mi to staèí.
Ale rozdìlím se s Vámi o tu poslední :
P. Nìmcová, (30) modelka, krásná , úspì¹ná, bohatá,..potøebuje do èe¹tiny tlumoènici, tak rychle zapomnìla rodnou øeè. Jo a je¹tì tam bylo, ¾e ¾ivotním partneren jí je bahrajský princ Bahr Jadr.
A já, totálnì nepøipravenej z té totality teï nevím co s tím. Zda se radovat, nebo ji litovat, ¾e má senilitu ve 30-ti .
Ale víte co mì napadlo ? Vidìt tak ten pøeklad kdy¾ mluví bahrajsky do èe¹tiny a je to za dohledu toho badrahadra, to by musela být b¾unda.
A pak, ¾e lidská blbost není nebetyèná.
 
Datum:
11.07.2009  22:06
Od:
jiøí (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc Squateøi a Kocáb
 
Tak tedy mùj "pohled na vìc".Nebudu tak básnit.Velmi struènì a bez politické romantiky (nìkterých zde).
Pan Kocáb....??Kdo to je?To ¾e Ivani stejnì odjí¾dìli a no "geroj" je významným pohybem své ruky "vyhnal"Tomu snad ani malé dítì dnes ji¾ nevìøí.
No a k té chátøe zvané "sqoveøi".Co dodat.Oni jsou zástupný problém.On toti¾ "pan majitelù domu" neví jak se zbavit slu¹ných nájemníkù,co platí znaèný nájem v jeho domì....tak po dohodì s naivním Kocábkou (aby to zakryl)tam nastìhoval tuto svoloè!No a nájemníci????????????No ti se brzo vystìhují s a m i a dobrovolnì!Tak se to dìlá!Bez soudù jen za pomocí pøipitomìlých Kocábkù a jím podobných.No a barák??Ten se dá do "frcu"panem majitelem!!!
 
Datum:
10.07.2009  21:46
Od:
Gabi-florka (èlen klubu)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc Squateøi a Kocáb
 
Tak tady je pøesnì vidìt, jak to vlastnì tady u nás chodí. Prostì já na bráchu, brácha na mnì. Prostì na¹e vlády to jsou vlastnì rodinné podniky nejen premiéra, ale i ostatních ministrù. Nedivím se proto, ¾e nemáme ¾ádnou dùvìru v EU. V¾dy» korupce, tunelování ve velkém, rozkrádání národního majetku tady mají zelenou a EU jen zírá. No aspoò jsme v nìèem v EU první ¾eáno:-(((.
 
Datum:
10.07.2009  18:40
Od:
imraL (èlen klubu)
Název:
Re: Mùj pohled na vìc Squateøi a Kocáb
 
Milá Gabi-Florka, je pikantní, ¾e Kocába nikdo nevolil, alespoò jich nebylo dost, aby dostal teplé místeèko v Senátu. Cituji jeho charakteristiku z Wikipedie: Kocáb ran an unsuccessful bid in 2008 Senate election! Tak¾e do ministerského køesla ho nastrèili pøátelé.
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
    Star¹í pøíspìvky >>>