Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Jarmil,
zítra Tamara.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
A proè?
Datum:
20.06.2013  21:41
Od:
venca (èlen klubu)
Název:
Re: A proè?
 
Tak nejprve nìco k zasmání. Nikdy není èlovìk dost starý, aby se nedozvìdìl nìco nového. Pøesnì to se mi teï stalo a to dokonce v obou pøípadech od Mary - nejen o pøechodníku "ustrnulém", ale dozvìdìla jsem se nìco opravdu (tedy pro mne) pøekvapivého. Co mám poèítaè, nikdy mne nenapadlo pochybovat o tom, z jakého materiálu je vyveden. A Mara mu øíká "plechová bedýnka" - no hrome! proè, kdy¾ je z plastu? A tak u¾ ten èas, co od ní èteme Babibajky »ukám na ten svùj PC, pak dokonce i na televizi, která se mi jeví jako ze stejného materiálu - a ¾ádný plechový zvuk se neozve. A tak jsem poslala sms svému poèítaèovému guru, synovi, který se profesnì poèítaèi zabývá u¾ hromad let - jejda! ten se mi vysmál! Fakt je korpus z plechu, to jen to èelo pøístroje (na které jsem poklepávala) je jinak a u televize se i ten plech tváøí jaksi ¹ikovnìji k nepoznání. Tak vida, zase jsem o nìco pouèenìj¹í.
No ale mluvím o tom v rubrièce o novém zpùsobu titulkù k èlánkùm. Tak nejrpve, holky, nìjak se mi nechce pøijmout to "zmìna je ¾ivot". Pøipadá mi takové smiølivé, pora¾enecké. Jako "tak co já u¾ s tím nadìlám?" A nepodezírejte mne, ¾e mi zmìny v¾dy vadí. Ostatnì, pokud jste èetly mé èlánky, tak víte, ¾e jsem se 29krát stìhovala, dvacet let a¾ do revoluce musela (i díky stìhování) takhle za¾ít zmìny mnohokrát a v¾dy jsem se rychle v¾ila do nových pomìrù. Ale ne v¾dy je zmìna k lep¹ímu. A tak mne Lenko P. stra¹nì sebrala tvá vìta, ¾e takhle zmìnìnì (a ¹erednì) jsou jména autorù a titulky natlaèeny do jednoho øádku právì díky tomu, ¾e to tak zaèaly dìlat noviny. Já jsem mìla v novinaøinì ¹tìstí, ¾e jsem se setkala s nìkolika opravdu zku¹nými profíky a jedno z dùle¾itých nauèení, co mi jeden z nich kladl na srdce, bylo: titulek prodává noviny! Proto se v redakcíh velká pozornost vìnuje právì titulku obsahem i graficky. Ale vylekalo mne, ¾e, i kdy¾ odebírám a ètu opravdu nadmíru tisku, nezaregistrovala jsem, ¾e by do¹lo v této vìci ke zmìnì. ®e bych byla tak nepozorná? Schválnì jsem odpovìï odlo¾ila na ètvrtek, kdy mi bìhem týdne dojde do schránky nejvìt¹í poèet pøedplacených titulù, abych si to ovìøila na vlastní oèi. Kdepak! nemá¹ pravdu, titulky jsou samostatné a nejbì¾nìji je autor uvádìn a¾ pod èlánkem, nanejvý¹ men¹ím písmem pod titulkem. Kromì Kvìtù, ty mají u¾ roky zvlá¹tnost, ¾e jméno autora je na konci èlánku svisle na samém okraji stránky. Titulek sice na ST "neprodává noviny" ale je pro vzbuzení zájmu, ale také pro autora, který ho za tím úèelem vymyslel - hodnì dùle¾itý.
 
Datum:
20.06.2013  12:35
Od:
Karla (èlen klubu)
Název:
Re: A proè?
 
A PROÈ?? asi se nedozvíme dùvod. Prostì berme to tak, ¾e zmìna je ¾ivot.
 
Datum:
19.06.2013  06:52
Od:
LenkaP (èlen klubu)
Název:
Re: A proè?
 
Venco abych pravdu øekla, tak já nad tím moc nepøemý¹lela. Zaregistrovala jsem to a vzala na vìdomí. Já osobnì novoty také moc ráda nemám. Kdy¾ zjistím, ¾e se nìkde opìt vylep¹ila nìjaká verze a mám si zvykat na nový postup tak mì to netì¹í.
Ale takový je trend, kdy¾ nìco nejde dopøedu, tak prý to stagnuje.

To co pí¹i se samozøejmì netýká na¹eho ST, je to my¹leno obecnì ve v¹em i v technice.

Mo¾ná je to na zpùsob novin, tam je v titulku autor i název. Tak asi tak :-)
 
Datum:
17.06.2013  08:56
Od:
venca (èlen klubu)
Název:
A proè?
 
Je to spí¹ pro Lenku P. - v komentáøi na èlánek mne upozornila, ¾e "to tak funguje u¾ del¹í dobu" - no tak nejspí¹ jsem si nev¹imla, proto¾e jsem reagovala na autora, kterého znám déle a jméno mi utkvìlo u¾ pøi vyvolávání èlánku a jednak - ta del¹í doba, dala jsem si práci to najít, je teprve od 9. t.m. - tedy pár dní. No nìjak mi uniká smysl, proè ta zmìna? Ludmila je bohu¾el v lázních, zeptat se nelze, ale a» tak èi onak - obvyklý je podpis autora pod èlánkem a opravdu nevidím vylep¹ení v té zmìnì, zvlá¹», kdy¾ se k na¹í radosti objevilo tolik nových jmen autorù. Lépe bychom si je zapamatovali a psali pøípadné komentáøe, kdyby to jméno trklo do oèí po pøeètení èlánku.
Re¾im zobrazení: v¹e / strom