Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Vojtìch,
zítra Jiøí.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Kdo to ví, a» odpoví...
Datum:
13.05.2011  06:55
Od:
venca (èlen klubu)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
A ví¹, dendo04, ¾e to je nejhezèí vzkaz z tìch tøí, co radily? V¹echny byly o nabíjecích kartách, ale ten tvùj pøidal i pìknou zku¹enost o pøátelské slu¾bì v prodejnì. A potì¹il.
 
Datum:
13.05.2011  06:11
Od:
denda04 (èlen klubu)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Majko zajdi do obchodu ,kde se pradávají mob. telefony tam Ti prodají nabijecí kartu jak jim øekne¹ tak ti ji sleèna ,nebo kluk na»uká do mobilu u nás v Interspáru to udìlají v pohodì hezký den
 
Datum:
12.05.2011  18:55
Od:
Gabi-florka (èlen klubu)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Majko, já si teï kupuji normálnì v trafice dobíjecí kartu, kdy¾ zatím nejde terminál u nás na po¹tì. Já si v trafice kupuji dobíjecí kartu za 200,-Kè....ale jsou i dra¾¹í. Mùj mobilní operátor je Vodafon.
 
Datum:
12.05.2011  18:18
Od:
venca (èlen klubu)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Na po¹tì prodávají nabíjecí jednorázovou kartu na mobily rùzných provozovatelù a za rùzné ceny. Návod na pou¾ití na kartì je celkem srozumitelný.
 
Datum:
12.05.2011  17:59
Od:
Majka (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Potøebuji poradit. Kde si mohu dát dobít mobil, kdy¾ Sazka nefunguje. Ptala jsem se v trafikách a neumìly mi trafikantky poradit. Nevím zda to opravdu neví, nebo nechtìjí. Øekla mi paní v trafice, ¾e musím jít tam kde namají Sazku. Ale kde to je mi neumìla øíct. Kredit se mi krátí a já nevím co teï.
 
Datum:
08.04.2007  22:05
Od:
Hanka (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
My jsme pøi rekonstrukci WC jsme mìli stejný problém. Vyøe¹ili jsme jej tak, ¾e jsme zadní èást WC zvý¹ili o 10 cm tak, aby zaèátek spodní èásti mísy byl na zaèátku vyvý¹eniny.Toto øe¹ení se nám zdálo pomìrnì jenoduché a naprosto splòuje svùj úèel.
 
Datum:
06.04.2007  08:08
Od:
Petr (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: vyhledávání
 
Lubo¹i myslím ¾e se pou¹tí¹ na tenkých led. Problematika viditelného a neviditelného webu je u¾ trochu specifická. Jednodu¹e øeèeno-viditelný web (visible web, surface web) obsahuje dokumenty, které jsou bì¾nì volnì pøístupné a jdou snadno vyhledat rùznými vyhledávaèi. Jeho velikost se odhaduje okolo 2,5 miliard indexovatelných dokumentù, tj. dokumentù, které jsou zachyceny databázemi vyhledávacích slu¾eb. Jsou zalo¾ené na robotickém sbìru dat .
Neviditelný web (invisible web), nìkdy také nazývaný hluboký web (deep web). Existují dokumenty, které jsou bì¾nými dostupnými vyhledávaèi tì¾ko vyhledatelné, prostì jsou pro nì neviditelné. Dle dostupných studií se odhaduje, ¾e prostor neviditelného webu je asi ¹estset násobek webu viditelného.
Jsou to ale pøedev¹ím adresáøe, dokumenty v jiných formátech ne¾ HTML atd...
domnívám se, ¾e pro bì¾ného u¾ivatele internetu nevyu¾itelné. Jsou to pøedev¹ím výzkumné dokumenty a studie, zprávy z rùzných ale také tøeba stránky které nemají odkazy na jiné stránky, stránky, které jsou chránìné heslem atd. atd. Bylo by to slo¾ité podrobnìji vysvìtlovat a opravdu nemá cenu pro obyèejného u¾ivatele se tímto problémem trápit.
Tak je¹tì jen malý dodatek. Jsou speciální vyhledávací slu¾by a vyhledávaèe, které umo¾òují prohledávání neviditelného webu. Ale to u¾ je opravdu odbornìj¹í problém, klidnì ti o tom napí¹i, kdy¾ bude¹ chtít.
 
Datum:
05.04.2007  21:27
Od:
Lubo¹ (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: vyhledávání
 
Právì skonèil na ÈT 2 zajímavý komentáø na téma internetových vyhledávaèù. Bylo tam provedeno srovnání èeských vyhledávaèù s Google.com
Já osobnì pou¾ívám výhradnì gooole. S èeskými vyhledávaèi nemám dobré zku¹enosti. Jen jsem nerozumìl dobøe tomu jak hovoøili o viditelném a neviditelném webu. Ví nìkdo co to je a jaký je mezi nimi rozdíl?
 
Datum:
11.04.2006  22:07
Od:
VìraK (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Ve zdravotnických potøebách prodávají plastové nástavce na mísu - v nìkterých pøípadech je mù¾e napsat lékaø na poukaz / tøeba po operacích kloubù / Jsou vysoké 15-17 cm /. Jinak existují skládací madla nerezová, ta na poukaz nejsou. V katalogu ve zdrav. potøebách je lze také najít
VìraK
 
Datum:
10.04.2006  16:00
Od:
milokoc (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
V nemocnici mají normální mísy na cca 2O cm betonovém podstavci- jinak mo¾ná ve zdravotnickém zásobování. Také je mo¾né dostat i na recept podpùrná madla.
 
Datum:
10.04.2006  10:29
Od:
Hana Labonková (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz
 
Prosím, nemá nìkdo zku¹enost s rekonstrukcí WC pro star¹í osoby? Potøebuji sehnat vy¹¹í mísu (asi 50 cm), ale zatím se mi to u ¾ádného prodejce nepodaøilo.
Dìkuji za pomoc a radu
 
Datum:
07.03.2006  18:06
Od:
Marie.m (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Diskuse na stránkách SeniorTip.cz-kortikoit
 
Reakuji na vá¹ dotaz. Man¾el je 9 let na kortikoidech. Nemìli jsme ¾ádné informace o záludnostech této léèby. První 3 roky bral 40 mg dennì,cítil se celkem dobøe, s velikými propady. Pøibral 20 kg, èasto bral antibiotika, lékaøi se marnì sna¾ili jej stabilizovat. Po konzultaci s holist. lékaøem internistou jsme zavedli pøísnou dietu,( po pùl roce pøe¹la na racio. stravu) dopl. akupunkturou a bylinkami. Váha se upravila, podaøilo se výraznì sní¾it kortik. na 10-15 mg a stabilizoval se i pùvodní zdrav. problém. Bohu¾el v dne¹ní dobì má man¾el spoustu potí¾í v dùsledku dlouhodobé kortikoterapie, ale to u¾ je jiná zále¾itost. Na závìr, bych zdùraznila, ¾e se dá hodnì "vyøe¹it pokud jste ochoten sám na sobì pracovat a neèekat na nìjaký zázraèný lék". Lékaøský dohled je nutný! Pøejeme hodnì zdaru!
 
Datum:
06.03.2006  11:07
Od:
Ludmila (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Hráè na akordeon
 
Tip bych mìla. Je to na¹e Eva Marková. Ta by je pobavila a nejen hrou na akordeon. Má to ale háèek. Je daleko - a¾ v Hradci Královém. Tak to by asi ne¹lo:)
 
Datum:
05.03.2006  12:02
Od:
Eva Pape¾ová (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Hráè na akordeon
 
Dobrý den,
jeliko¾ bychom rádi uspoøádali pohodové dopoledne pro seniory, obracím se na Vás s prosbièkou - dotazem - poskytnutí kontaktu (máte-li) na hráèe na akordeon. Jedná se o druh hudby mezi seniory velmi oblíbený a nemohu zatím získat ¾ádný kontakt (studenty vzhledem k repertoáru a k dostupnosti bychom
neradi...).
Dìkuji, s pozdravem a pøáním pøíjemného dne,
Eva Pape¾ová
©tefánikova 1073
Bohumín
 
Datum:
22.02.2006  17:17
Od:
Boøivoj (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Kdo to ví, a» odpoví...
 
Dovolil bych si pøetisknout dotaz a odpovìï z portálu Ligy za práva vozíèkáøù:

Dotaz:
Sháním tricykl pro kamaráda, mù¾ete mi poradit, kde ho se¾enu? Díky Hanka

Odpovìï:
Dobrý den Hanko, ohlednì tricyklu zkuste tyto kontakty:
- Firma LOPED - telefon 222 312 964, http://mujweb.cz/www/loped/.
- Firma Bauer - telefon - 546 222 437.
- Firma Fort Frames - telefon 465 526 242, www.fortframes.cz.
- Josef Hùlek, Èervený Kostelec, telefon 491 463 132.
- Mgr. Lubomír Krejèí, Brno, telefon 549 252 062, 541 217 423, e-mail: lkrejci@informatics.muni.cz
Hodnì úspìchù.
Hana Valová
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
<<< Novìj¹í pøíspìvky     Star¹í pøíspìvky >>>