Smìs na Mazanec bez lepku Labeta, 350 ml vla¾né vody (nebo mléka), 2 ¾loutky, 80 g másla, 10 g su¹eného dro¾dí, vejce a rum, med a skoøicový cukr na dokonèení
Postup pøípravy
K obsahu sáèku Mazance bez lepku pøidáme 350 ml vla¾né vody nebo mléka, 2 ¾loutky, 10 g su¹eného dro¾dí a 80 g másla. Vypracujeme tìsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého tìsta nabíráme kousky, které na vále pomouènìném bezlepkovou moukou rozválíme na asi 15 cm dlouhé váleèky. Z váleèkù tvarujeme Jidá¹e a pokládáme na plech vylo¾ený peèícím papírem. Necháme je¹tì 30 minut kynout a poté Jidá¹e potøeme jedním roz¹lehaným vejcem s trochou rumu. Peèeme na 160 °C asi 20-25 minut. Po upeèení potøeme je¹tì teplé Jidá¹e 1 l¾ící medu roz¹lehaným s 1 l¾ící vody a obalíme ve skoøicovém cukru.