Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Irena,
zítra Rudolf.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
InformaceGalerieSeznam èlenùRegistrace do klubu

Název:
Praha trochu jinak - Stromovka (4/4)
Vlastník:
Horký Ludìk
Popis:
Do Stromovky se mù¾eme dostat z mnoha smìrù. Já jsem v¹ak nejdøíve zvolil malou zastávku v restauraci Na Slamníku (ulice Gotthardská a Wolkerova). O historii této vyhlá¹ené restaurace není nutno nic psát, a tak si dovoluji pøidat pouze malý snímek kamen z restaurace, kde najdeme jistì v¹ichni i to své obèerstvení. Odsud ji¾ máme jen pár krokù do jedné ze vstupních brán Stromovky (v místì bývalé myslivny).
Díky své rozloze i historii si Stromovka pomalu zajistí samostatnou náv¹tìvu. V na¹em pøípadì, se v¹ak zde bohu¾el zastavíme pouze nìkolika snímky na místech, které v¹ak jistì doká¾ou vypovìdìt samy za sebe své.
Pro malé doplnìní si v¹ak dovoluji pøípadným náv¹tìvníkùm doporuèit nezapomenout se podívat na severozápadní stranì na slepé rameno Vltavy. Já jsem se k nìmu v minulosti dostal zcela netu¹íc za plavé letní noci a zdej¹í ¾ivot na hausbótech i atmosféra mne zcela vyrazily dech. Asi jsem nebyl sám, neb toto místo je zapsáno i v policejních análech.
Ve Stromovce to huèí v¹emi aktivitami, a tak klidné místo k relaxaci a odpoèinku najdeme spí¹e jen na jejích okrajových èástech.
Snad nìkdy v budoucnosti se náv¹tìvníci doèkají i zrekonstruované ©lechtovy restaurace, a budou si zde i moci zatancovat, tak jako tomu bylo v minulosti a pokochat se i nádhernou parkovou úpravou, které byla nepøehlédnutelnou dominantou.
Kdo bude mít je¹tì trochu èasu, tak jistì dùstojnou teèkou na této trase je náv¹tìva Planetária, které má stále co nabídnout, ve v¹ech roèních obdobích.
Zalo¾eno:
13.08.2017  02:08
Zmìnìno:
13.08.2017  02:16

Stromovka