Velikost textu: normln | zvtit | zmenitInternetov magazn nejen pro seniory  

Navigace

Svtek
Dnes slav svtek Miloslav,
ztra Ester.

Mete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
Uivatel: nepihlen

Vce informac o klubu a lenstv v nm se mete dozvdt na strnkch naeho klubu.

Anketa
Nvtvnci strnek - vk nvtvnk. Dkujeme za hlasovn!
 
 
 
 

E-mail
Nemte-li zde svou e-mail schrnku (adresu), mete si ji zdarma vytvoit.

Statistika



Podporuj ns
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydv: Spolenost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Dort k výroí republiky pipravila Asociace kucha a cukrá R


V nedli 28. íjna pijeli do prostor Španlského sálu na Hrad i zástupci Asociace kucha a cukrá eské republiky, kteí ji tradin pipravili slavnostní dort k výroí vzniku samostatného státu, státnímu svátku eské republiky.


V den výroí vzniku samostatného státu, státního svátku eské republiky nakrojil prezident Václav Klaus se svou chotí svj poslední slavnostní dort v prostorách Španlského sálu na Hrad pi této píleitosti. Na úvod spoleenského setkání s významnými hosty v reprezentaních prostorách pedali zástupci AKC R šestipatrového obra.

 

 

Manele Klausovy doprovázela i jejich vnouata. Poté, co pan prezident Klaus vyslechl blahopání a jedno patro dortu symbolicky nakrojil, ob dti upímn a pitom velmi vzorn poádaly pouze o “malý kousek”, “ale urit s marcipánovou ozdobou lvíka”.


Slavnostní dort upoutal svou nejen svým vzhledem, mohutností, ale posléze i chutí; hosté si mohli vybrat – postupn byla rozkrájena patra - okoládové, vanilkové, ovocné a mix. Nkteí hosté se pišli s dortem pouze vyfotit, nkteí – i pesto, e ji byli syti, ochutnali “vzoreek”, aby se poté ke stolu vrátili s ádostí o pídavek. Zvláštní pozornost si zaslouily marcipánové ozdoby – ty si chtla na památku odnést vtšina host.


Nkteí hosté vidli práci mistr kucha AKC R poprvé, mnoho host vyhledalo dort na základ kulináského záitku z l
oského roku.

Tým pti šéfcukrá (Tomás Krofta, Vladimír Krofta, František Buchal, Jarmila Buchalová a Zuzana Riková) pod vedením šéfkuchae Jiího Krále pipravoval tento tém devadesát kilogram váící “zákusek” v prostorách restaurace Aureole group 3 dny a spoteboval mimo jiné 70 vajec, 30 kg marzipánu, 12 kg cukru a 10 kg ovoce, dort zdobilo 120 ks státních symbol a 321 lipových vtviek a lístk.


Dort:
• váha 87 kg
• píprava 3 dny
• poet cukrá na pípravu 5
• 6 pater, v barvách republiky + základní cukrový podstavec
• ozdoby z marcipánu 70x státní symbol, 45x státní vlajka, 5x eský lev
• lipové vtviky a lístky v 5ti velikostech celkem 321ks
• trikolóra - provázek z marcipánu 25m

 

Suroviny:
• 10kg mouka
• 70ks vejce
• 12kg cukr
• 8kg máslo
• 23l smetana
• 3kg okoláda tmavá 70% kakaa
• 2kg okoláda bílá
• 0,5kg elatiny
• 1kg limetek a citrón
• 30kg modelovací marcipán
• 10kg ovoce - jahody, banány, broskve
• 0,3kg Zlatý a bronzový prach, ervená a modrá potravináská barva

 

Personál zpracoval a zkonzumoval:
• 70 pár rukavic
• 6 rolí papírového programu
• 66x kávu Expreso s mlékem
• 21x aj s citronem
• 36l minerální vody a nealko nápoj

 

Píprava v restauraci Aureole pod vedením šéfkuchae Aureole group a lena pedstavenstva AKC R Jiího Krále, šéfcukrá Tomáš Krofta a cukráka Zuzana Riková

Piškotové korpusy: Vladimír Krofta, šéfcukrá Corinthia Hotel Prague
Dekoraní ozdoby z marcipánu: pipravil víceprezident AKC R pro cukráskou sekci
František Buchal s manelkou Jarmilou, firma Dekoraní ozdoby z cukru s.r.o.



Zuzana Albrechtová, AKC R



Komente
Posledn koment: 30.10.2012  16:54
 Datum
Jmno
Tma
 30.10.  16:54 ferbl